Ρεπορτάζ: Ανδρέας Αθανασούλης

Η ΑΕΠ Κοζάνης «απασφάλισε» τη βόμβα του Τακαγιούκι Μοριμότο. Ο 32χρονος διεθνής Ιάπωνας ποδοσφαιριστής, που μετράει 104 συμμετοχές στη Σέριε Α, αφίχθη στη Μακεδονία και θα αγωνιστεί στη Football League (σ.σ. τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία). Η έλευση του Μοριμότο τάραξε τα… λιμνάζοντα ύδατα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έκανε γνωστό το όνομα της Αθλητικής Ένωσης Ποντίων Κοζάνης τόσο εντός των συνόρων, όσο και στην Ιαπωνία και την Ιταλία, όπου έχει αγωνιστεί ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr ήρθε σε επαφή με τον υπεύθυνο Επικοινωνίας και εκπρόσωπο Τύπου της ΑΕΠ Κοζάνης, Παναγιώτη Θεοδωρίδη, ο οποίος εξήγησε το παρασκήνιο της έλευσης του Μοριμότο, αναφέρθηκε στον προπονητή Νούνο Κουρούζοβιτς, στον επικεφαλής σκάουτινγκ Νταμίρ Σπίτσα, στον football advisor και manager, Πασχάλη Παπαδόπουλο, και την εταιρεία PPA World, που συμβάλλουν σημαντικά στο «χτίσιμο του ρόστερ», στον νεαρό Γάλλο Μόισε Σιμπότρι, που αγωνιζόταν σε Αζαξιό και Αμιέν, και ανέλυσε τη λειτουργία της ομάδας και την προσπάθεια που καταβάλλει.

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας Παναγιώτης Θοεδωρίδης με τον Τακαγιούκι Μοριμότο.

Ακούστε τη συνέντευξη του Παναγιώτη Θεοδωρίδη στο zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Δεν είναι τα πάντα το χρήμα» ανέφερε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας των Μακεδόνων και υπογράμμισε: «Ούτε εμείς οι ίδιοι περιμέναμε τόσο μεγάλο ντόρο γύρω από τη μεταγραφή αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιριστή. Καθοριστική συμβολή στην πραγμάτωση αυτής της σπουδαίας συμμετοχής είχε η εταιρεία PPA World του καταξιωμένου και γνωστού ανά τον κόσμο football advisor και manager, Πασχάλη Παπαδόπουλου, που κατάγεται από την Κοζάνη και είναι εκ των στενών συνεργατών της ομάδας».

Για τον Ιάπωνα διεθνή σχολίασε: «Ο Μοριμότο είναι πολύ λαϊκός και ακομπλεξάριστος άνθρωπος, με πολύ όμορφα στοιχεία στον χαρακτήρα του. Αγαπά το ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον ποδοσφαιριστή Μοριμότο. Τα περισσότερα θα φανούν εν καιρώ στους αγωνιστικούς χώρους. Είναι μία πρόκληση και για τον ίδιο».

Αναφορικά με την ΑΕΠ και την προοπτική που έχει ανοίξει για την ομάδα δήλωσε: «Έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος το γεγονός ότι επικεφαλής του προπονητικού τιμ είναι ο κ. Νένο Κουρούζοβιτς. Έχει σημαντική καριέρα όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως προπονητής με παρουσία στην Κεντρική Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Αυστρία και την Ελβετία. Μην ξεχνάμε ότι επί έξι συναπτά έτη άνηκε στο προπονητικό τιμ της Εθνικής Ομάδας Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, όπου και είχε παρουσία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και σε δύο πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η έλευση του Βόσνιου προπονητή έδωσε την αρχική ώθηση για να ακολουθήσουν όλα αυτά. Θα έρθουν αρκετοί άλλοι παίκτες. Στηριζόμαστε στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα στα δικά μας παιδιά από τη Δυτική Μακεδονία.

»Προσπαθούμε να οργανωθούμε σε όλους τους τομείς και βλέπουμε μέσα από μία διαφορετική κουλτούρα και φιλοσοφία την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Στη Δυτική Μακεδονία και την Κοζάνη επί 38 συναπτά έτη δεν υπήρχε παρουσία ομάδας σε επαγγελματική κατηγορία. Θέλουμε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και να δώσουμε διέξοδο και μία άλλη προοπτική στον τόπο».

Ο Βόσνιος προπονητής  Νούνο Κουρούζοβιτς.

Ο επικεφαλής σκάουτινγκ Νταμίρ Σπίτσα.

Ο νεαρός Γάλλος ποδοσφαιριστής της ΑΕΠ Κοζάνης Μόισε Σιμποτρί.

Ο 32χρονος Γιαπωνέζος επιθετικός μετρά 104 συμμετοχές με 19 γκολ και 9 ασίστ στη Σέριε Α, σε Κατάνια και Νοβάρα. Παράλληλα έχει 13 συμμετοχές και 5 γκολ στο Κύπελλο Ιταλίας. Ακόμα έχει 12 συμμετοχές με 2 γκολ στο ασιατικό Champions League. Έχει κατακτήσει από μία φορά το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ της Ιαπωνίας.

Ο Τακαγιούκι Μοριμότο.

Ο Τακαγιούκι Μοριμότο σε δράση:

 

H άφιξη του Μοριμότο στην Κοζάνη:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης