Tο ιδεατό στο ποδόσφαιρο είναι η νίκη να συνδυάζεται με μία καλή εμφάνιση, ωστόσο, όταν μιλάμε για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου το θέαμα μπορεί να… περιμένει.

Κι αυτό γιατί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, από εκεί που είχε εξελιχθεί σε περιφερόμενο ποδοσφαιρικό «θίασο» στα προκριματικά του Euro 2016, μένοντας εκτός της τελικής φάσης με τον πλέον ντροπιαστικό τρόπο, πλέον έχει αρχίσει να θυμίζει και πάλι ομάδα, κάνοντας, έστω και χωρίς να εντυπωσιάσει, το «2 στα 2» στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη», χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της, επιβλήθηκε την Παρασκευή με 2-0 της Κύπρου στο «Καραϊσκάκη» για την 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου κι έτσι έφτασε τους έξι βαθμούς, συγκατοικώντας στην κορυφή του γκρουπ με το Βέλγιο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άνοιξε το σκορ με τον Μήτρογλου στο 12ο λεπτό (σ’αυτήν την φάση οι Κύπριοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ), με τον Μάνταλο να διπλασιάζει τα γκολ της ομάδας του Σκίμπε στο 42′ με ψιλοκρεμαστό σουτ, γράφοντας το 2-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Στα άλλα ματς του ομίλου οι Βέλγοι έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στη Βοσνία, παίρνοντας τη νίκη με το εμφατικό 4-0, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε το Λιχτενστάιν του Γιβραλτάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Τα γκολ του αγώνα)

Η Κύπρος προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα παίζοντας γρήγορα και προσπαθώντας να χτυπήσει από τη δεξιά πλευρά, που κάλυπτε ο Τζαβέλλας, αλλά δεν κατόρθωσε να γίνει απειλητική για την εστία του Καρνέζη. Την ίδια στιγμή οι διεθνείς είχαν επιλέξει παιχνίδι αναμονής. Οι παίκτες του Σκίμπε προσπαθούσαν να παίξουν την μπάλα σίγουρα και με μία επαφή για να φύγουν στην επίθεση.

Αυτό ακριβώς έγινε στο 12ο λεπτό, όταν οι Τζαβέλλας και Φορτούνης πίεσαν τον Χαραλαμπίδη, ο άσος του Ολυμπιακού έκλεψε και βρήκε τον Μήτρογλου, ο οποίος με ένα από τα γνωστά πλασέ του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.

Στη συνέχεια η Κύπρος προσπάθησε να αντιδράσει ωστόσο στο 42΄ η Εθνική Έλλάδας έκανε το 2-0, μετά από μεγάλο σφάλμα του Παναγή: ο νεαρός τερματοφύλακας προσπάθησε να βρει με τα χέρια τον Λαΐφη αλλά η μπάλα πήγε στον Μάνταλο, που κρέμασε τον Κύπριο γκολκίπερ και έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στη «γαλανόλευκη».

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Χριστοφόρου προσπάθησε να σημειώσει το γκολ που θα την ξανάβαζε στο παιχνίδι, μεταφέροντας το βάρος της επιθετικής ανάπτυξης στην αριστερή πλευρά αυτή τη φορά.

Στο 47΄ ο Μυτίδης πρόλαβε την έξοδο του Καρνέζη σε εκτέλεση κόρνερ αλλά αστόχησε στην κεφαλιά και στο 54΄ ο Χαραλάμπους γύρισε στον Εφραίμ, που σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Μυτίδη και πέρασε άουτ, στην καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Μετά την παρέλευση του πρώτου δεκάλεπτου, όμως, η ελληνική ομάδα ανέκτησε ξανά τον έλεγχο, χάνοντας μια καλή ευκαιρία με τον Μήτρογλου στο 62΄, όταν σε ωραία σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παναγή.

Δύο λεπτά αργότερα η Ελλάδα «φλέρταρε» εκ νέου με το 3-0 ωστόσο του σουτ του Μπακασέτα με το αριστερό απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Παναγή.

Στη συνέχεια του αγώνα η ελληνική ομάδα έκανε διαχείριση ωστόσο θα μπορούσε να σκοράρει στις καθυστερήσεις, αν το εκπληκτικό εναέριο και εν κινήσει σουτ του Φορτούνη, από πάσα του Μήτρογλου, δεν έφευγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Κίτρινες:
Μυτίδης, Δημητρίου, Χαραλάμπους, Χριστοφή

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (88΄ Καρέλης), Μανιάτης, Σταφυλίδης (70΄ Κ. Παπαδόπουλος), Φορτούνης, Μάνταλος, Μπακασέτας (70΄ Χολέμπας), Μήτρογλου.

Κύπρος (Χριστάκης Χριστοφόρου):
Παναγή, Χαραλάμπους, Δημητρίου, Λαΐφης, Ντόσα Τζούνιορ, Λαμπάν, Αρτυματάς (78΄ Κυριάκου), Κάστανος, Χαραλαμπίδης (66΄ Χριστοφή), Εφραίμ, Μυτίδης (83΄ Μακρής).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης