Η Εθνική ομάδα αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο επικράτησε 2-1 της Φινλανδίας στο ΟΑΚΑ σε παιχνίδι για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020. Η Ελλάδα, που δεν είχε πιθανότητες πρόκρισης, κυριάρχησε στο γήπεδο, όμως βρέθηκε να χάνει στο 27’ από το λάθος του Σταφυλίδη το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Πούκι. Το 1-1 πέτυχε ο Μάνταλος στο 47’, ενώ στο 70’ ο Γαλανόπουλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Με αυτή τη νίκη η Ελλάδα έφτασε τους 14 βαθμούς και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην τρίτη θέση πίσω από την πρώτη Ιταλία, που πέτυχε δέκα νίκες σε ισάριθμα ματς και τη Φινλανδία που μάζεψε 18 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε να φτάσει σε ανάλογο επίτευγμα επί ημερών Μίχαελ Σκίμπε και συγκεκριμένα από το φθινόπωρο του 2016, στο ξεκίνημα των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Όπως στους προαναφερόμενους αγώνες έτσι κι απόψε η Ελλάδα είχε διάθεση, πάθος και έβγαλε ωραία πράγματα στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου, με τρεξίματα, πρέσινγκ, αλληλοκαλύψεις, παιχνίδι από άξονα και πτέρυγες, πείθοντας ότι οι αλλαγές που προωθεί ο Φαν Σιπ στη φιλοσοφία της εμπεδώνονται ταχέως.

Με την ελληνική ομάδα να έχει την κατοχή αλλά να μην απειλεί ιδιαίτερα στο πρώτο ημίωρο, οι Φινλανδοί πήραν προβάδισμα ενάντια στη ροή του αγώνα στο 27ο λεπτό, σε φάση που η Εθνική «προδόθηκε» από τους στόπερ της. O Χατζηδιάκος δεν έβαλε καλά το σώμα για την κεφαλιά, η μπάλα τον πέρασε και ο Σταφυλίδης έκανε ακόμη μεγαλύτερο σφάλμα προσπαθώντας να περάσει την μπάλα δίπλα από τον Πούκι, καθώς το μόνο που κατάφερε ήταν να τη στείλει στο σώμα του αντιπάλου του, που προχώρησε ψύχραιμα και πλάσαρε τον Βλαχοδήμο για το 0-1, σημειώνοντας το δέκατο τέρμα του σε ισάριθμους αγώνες σε αυτή την προκριματική φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, στο πρώτο ημίχρονο, χάθηκε στο 39΄, όταν ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπακασέτας πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γιόρονεν έπεσε στην αριστερή γωνία του και απέκρουσε σωτήρια. Ο Σκανδιναβός πορτιέρε δεν κατάφερε όμως να αντιδράσει στο 47΄, σε φάση που μετά το γύρισμα του Λημνιού η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα, εκείνος γύρισε για τον Μάνταλο, ο οποίος με κοντινό πλασέ ισοφάρισε.

Στο 62΄ ο Λημνιός μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το δεξί, απέκρουσε ο Γιόρονεν και στη συνέχεια, ο Γιαννούλης έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ. Τελικά, η ανατροπή για την Εθνική συντελέστηκε στο 70ό λεπτό. O Γιαννούλης σέντραρε από αριστερά, ο Λημνιός έκανε το γύρισμα, ο Κουλούρης με όλη την εστία μπροστά πλάσαρε πάνω στον Γιόρονεν, αλλά στο ριμπάουντ ο Γαλανόπουλος από κοντά έκανε το 2-1, σημειώνοντας το πρώτο γκολ του με τη γαλανόλευκη φανέλα.

Ελλάδα – Φινλανδία 2-1 (OPEN TV, COSMOTE SPORT 2 HD)

Γκολ: 27′ Πούκι (Φινλανδία), 47′ Μάνταλος (Ελλάδα), 70′ Γαλανόπουλος (Ελλάδα)

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Κουρμπέλης – Τόιβιο, Κάουκο

Κόκκινες κάρτες:

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Γιαννούλης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος (73′ Μπουχαλάκης), Λημνιός, Μπακασέτας, Μάνταλος (90’+3 Μασούρας), Παυλίδης (64′ Κουλούρης).

Φινλανδία: Γιόρονεν, Τόιβιο (59′ Λαμ), Βαλσάνεν, Καμαρά, Λουντ, Πούκι, Σούλερ (79′ Γιένσεν), Βαλσάνεν, Σκραμπ (79′ Σόιρι), Καούκο, Ραϊτάλα.

Η τελική βαθμολογία (σε 10 αγ.)

Ιταλία (37-4) 30

Φινλανδία (16-10) 18

Ελλάδα (12-14) 14

Βοσνία/Ερζεγοβίνη (20-17) 13

Αρμενία (14-25) 10

Λιχτενστάιν (2-31) 2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης