Το δεύτερο και τελευταίο σετ των ρεβάνς του Champions League έχει τη δυνατότητα για «γέλιο ή κλάμα».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άγιαξ και Γιουβέντους οδεύουν με ισότιμους όρους στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους, ενώ η Λιλ έχει περισσότερο δρόμο για να «πιάσει» την Τσέλσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σουάρες, ο Κριστιάνο και η αντιπαλότητα

Ως πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ, ο Λουίς Σουάρες δεν θα είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», σήμερα Τρίτη που η Ατλέτικο Μαδρίτης θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «ροχιμπλάνκος» φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει την αγωνιστική τους κρίση, καθώς μετρούν τέσσερις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και έχουν αναρριχηθεί στην 4η θέση της La Liga, όμως ταξίδεψαν στο Μάντσεστερ με μια 17μελή αποστολή, λόγω των αγωνιστικών προβλημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η Γιουνάιτεντ προέρχεται από τη νίκη επί της Τότεναμ, όμως συνεχίζει να παρουσιάζει αγωνιστική αστάθεια και αμυντικά κενά.

Φυσικά, το πρόσωπο του παιχνιδιού δεν είναι άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών του Champions League, λίγες μέρες μετά το πρώτο του χατ τρικ στη δεύτερη θητεία του με τη Γιουνάιτεντ, θα αντιμετωπίσει μια από τις αγαπημένες του αντιπάλους.

Ο Πορτογάλος έχει πετύχει 13 γκολ στα 15 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο χατ τρικ στις τέσσερις πιο πρόσφατες συναντήσεις τους.

Δύσκολη αποστολή της Μπενφίκα απέναντι στον Άγιαξ

Η Μπενφίκα έγινε η πρώτη ομάδα που κατάφερε να μείνει αλώβητη κόντρα στον Άγιαξ στο φετινό Champions League. Ο «Αίας» ολοκλήρωσε με το απόλυτο (6/6) τη φάση των ομίλων, όμως, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε δύο φορές μέσα στο «Ντα Λουζ», δεν κατάφερε να κερδίσει τους Πορτογάλους (2-2).

Η «παρέα» του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, μετά το επίτευγμά της να «πετάξει» εκτός νοκ άουτ την Μπαρτσελόνα, έχει μπροστά της μια ακόμα δύσκολη αποστολή (Τρίτη, 22:00) στην Ολλανδία κόντρα στον «Αίαντα» και τον εκπληκτικό Αλέ, ο οποίος έχει σκοράρει και στα επτά παιχνίδια του Champions League.

Είναι δύσκολο να εστιάσει κάποιος σε κανέναν εκτός από τον επιθετικό του Άγιαξ, Σεμπαστιέν Αλέ, δεδομένου ότι έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε στα πρώτα επτά παιχνίδια του Champions League και ο ταχύτερος με 11 γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η ολλανδική ομάδα στο σύνολό της ισοφάρισε την πιο παραγωγική της σεζόν στο Champions League σκοράροντας 22 γκολ.

Αποτελέσματα και πρόγραμμα στους αγώνες ρεβάνς (ώρα 22:00) των «16» του Champions League (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):

Μπάγερν (Γερμανία) Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 7-1 (1-1)  
Λίβερπουλ (Αγγλία) Ίντερ (Ιταλία)    

0-1

(2-0)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία)     0-0 (5-0)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 3-1 (0-1) 
Άγιαξ (Ολλανδία) Μπενφίκα (Πορτογαλία)   15/3 (2-2) 
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) Ατλέτικο Μ. (Ισπανία)   15/3 (1-1)
Λιλ (Γαλλία) Τσέλσι (Αγγλία)   16/3 (0-2)
Γιουβέντους (Ιταλία) Βιγιαρεάλ (Ισπανία)         16/3 (1-1)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης