Mόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί, ή έχουν νοσήσει από κορωνοϊό θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα από τη νέα σεζόν, όπως αποφάσισε την Πέμπτη η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19», εγκρίνοντας ομόφωνα την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων, αναφορικά με το θέμα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για τους φιλάθλους, προκειμένου να έχουν δικαίωμα εισόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη νέα σεζόν λοιπόν θα έχουμε πληρότητα έως και 80% στα γήπεδα, με το 75% να είναι εμβολιασμένοι ή φίλαθλοι που έχουν νοσήσει και 5% παιδιά, που δεν μπορούν να εμβολιασθούν και τα οποία θα μπαίνουν με πιστοποιητικό διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid).

Στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, επίσης, διευκρινίζεται και το ποσοστό πληρότητας στις εγκαταστάσεις, ανάλογα εάν αυτές είναι κλειστές ή ανοικτές, ο μέγιστος αριθμός θεατών αλλά και το ποσοστό ανηλίκων.

Αναλυτικά αναφέρει η απόφαση της Επιτροπής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», ως προς το θέμα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, που είχε θέσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού και επεξεργάζονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα και αποφάσισε ότι:

• Η πληρότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων, αναλόγως αν διαθέτουν ή όχι ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, θα φτάσει έως και το 80%
– μόνο με εμβολιασμένους θεατές (εννοούνται και οι νοσήσαντες με ανάλογο πιστοποιητικό),
– με υποχρεωτική χρήση μάσκας,
– ποσοστό ανήλικων που δεν μπορούν να εμβολιασθούν,
ως ακολούθως:

• Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τις ΠΑΕ, τα αθλητικά σωματεία και τα ΜΜΕ να απασχολούν στους αθλητικούς χώρους εμβολιασμένους επαγγελματίες. Οι εργαζόμενοι στους αθλητικούς χώρους που δεν θα είναι εμβολιασμένοι, πρέπει να έχουν υποβληθεί σε υποχρεωτικό PCR (48 ωρών) ή rapid test (24 ωρών) πριν από την έναρξη του εκάστοτε αγώνα.

• Ο χρόνος έναρξης ισχύος των ανωτέρω, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες εφαρμογής τους, θα εξειδικευθούν στις Διευκρινιστικές Οδηγίες που θα εκδώσει η ΓΓΑ τις προσεχείς ημέρες και στα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Επιπλέον, εγκρίθηκε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο διενέργειας του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, με εγγραφές μόνο για πλήρως εμβολιασμένους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης