Για τα δύο «καυτά» θέματα που απασχόλησαν το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας αναφέρθηκε ο Τάκης Αγραφιώτης.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος ανέφερε ότι από τη στιγμή που οι περισσότερες ομάδες ψήφισαν υπέρ της μετάθεσης της 6ης αγωνιστικής δε μπορούσε να γίνει κάτι άλλο, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα των φορολογικών ενημεροτήτων επισήμανε ότι αυτό δεν είναι κάτι που εξαρτάται από το συνεταιρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο…τραπέζι έπεσαν δύο γνώμες. Ή να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με την 6η αγωνιστική ή να μπει σε μια εμβόλιμη ημερομηνία και να συνεχιστεί με την 7η. Οι ομάδες ψήφισαν και το αποτέλεσμα ήταν να μετατεθεί. Προηγουμένως υπήρξε συνεννόηση με την ΕΠΟ για να μας δώσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία και να μεταθέσει τους αγώνες Κυπέλλου», τόνισε αρχικά ο Τάκης Αγραφιώτης και συνέχισε:

«Η υπόθεση με τις φορολογικές ενημερότητες δεν είναι δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τη Σούπερ Λίγκα, καθώς δεν έχουν περάσει από μας», ενώ αναφερόμενος στον αθλητικό νόμο υποστήριξε: «Θα συγκεντρώσουμε πάλι όλες τις ομάδες και θα παραδώσουμε τις σχετικές προτάσεις στο αρμόδιο υπουργείο».

Για τις αδειοδοτήσεις ανέφερε πως «θα περιμένουμε ακόμη δύο μήνες για να σκεφτούμε ξανά τα κριτήρια αδειοδότησης των ομάδων», υπογραμμίζοντας στο σημείο εκείνο ότι «…ας μη ξεχνάμε πως οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη έχουν άλλου είδους αδειοδότηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα μετά τη συνεδρίαση των μελών της είναι η ακόλουθη:
1. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το Πρωτάθλημα Super League ΟΠΑΠ να συνεχιστεί από την 7η αγωνιστική. Η 6η αγωνιστική θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3/12/2014.

2. Σχετικά με την εισήγηση προς την Ε.Π.Ο. αναφορικά με τις επιπτώσεις για Π.Α.Ε. που δε θα αδειοδοτηθούν από την Ε.Π.Ο. για την αγωνιστική περίοδο 2015 – 16, αποφασίστηκε ομόφωνα το θέμα να συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ.

3. Ζητήθηκε γνωμοδότηση και λοιπά στοιχεία από τη νομική υπηρεσία της Super League και της ΕΠΟ σχετικά με την προσφυγή των Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. και Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στα Πολιτικά Δικαστήρια. Επί του ζητήματος θα ληφθεί απόφαση στο επόμενο Δ.Σ.

4. Αποφασίστηκε να γίνει περαιτέρω επεξεργασία με τη συνεργασία των νομικών υπηρεσιών της Super League και των ΠΑΕ-Μελών, προκειμένου να καταρτιστεί το τελικό κείμενο εισηγήσεων προς τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το Νέο Αθλητικό Νόμο.

Μετά το διοικητικό συμβούλιο ακολούθησε και γενική συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1. Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ κατόπιν ψηφοφορίας ορίστηκαν κατά σειρά εκλογής οι κ.κ. Μποροβήλος, Κομπότης, Αγγελίδης.
2. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Οικονομικές Καταστάσεις χρήσεως 1/7/2013 – 30/6/2014.
3. Απαλλάχθηκαν ομόφωνα τα Μέλη του Δ.Σ. από ευθύνη για τα πεπραγμένα χρήσεως 1/7/2013 – 30/6/2014.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης