Τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό θα ενισχυθούν στην Αγία Πετρούπολη, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (14/6) από τις Αρχές της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής πόλης (σ.σ. μετά τη Μόσχα).

Στο πλαίσιο αυτό, από την ερχόμενη Πέμπτη (17/6), δεν θα πωλούνται τρόφιμα στις ζώνες φιλάθλων του EURO-2020, ενώ οι χώροι εστίασης και οι παιδικές χαρές θα παραμείνουν κλειστοί στα εμπορικά κέντρα. Παράλληλα θα υπάρξει μείωση στον αριθμό ατόμων που θα μπαίνουν στους κινηματογράφους και στα εστιατόρια, τα οποία θα πρέπει παραμένουν κλειστά από τις 2 έως τις 6 τα ξημερώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα άτομα που συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων χώρων, θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση, την ώρα που πολλοί Ρώσοι αρνούνται να φορέσουν τη μάσκα στα μέσα μαζικής ή/και ατομικής μεταφοράς, αλλά και σε δημόσιους χώρους.

Τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσίασαν αυξητική τάση, καθώς χθες (Κυριακή 13/6) ανακοινώθηκαν 14.723 περιπτώσεις στη χώρα, εκ των οποίων 7.704 στη Μόσχα, ενώ από την αρχή της πανδημίας η Ρωσία «μετρά» 126.430 νεκρούς και περισσότερα από πέντε εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από τον Δεκέμβριο του 2020, μόλις 18 εκατομμύρια Ρώσοι, ή περίπου το 12% του πληθυσμού, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης