Η εθνική Νέων προκρίθηκε στην Elite Round του EURO U19 από το δεύτερο παιχνίδι της 1ης φάσης, με τις νίκες επί της γηπεδούχου Ελβετίας και της Ανδόρας και θα διεκδικήσει την τελευταία αγωνιστική την πρώτη θέση του 1ου ομίλου στο ματς με την Τσεχία (27/09/2022). Ο προπονητής Τάσος Θέος και οι αρχηγοί Νίκος Χρήστου και Γιώργος Κούτσιας μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ γι’ αυτή την επιτυχία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάσος Θέος εστίασε στη νοοτροπία νικητή που αποκτά η εθνική Νέων και τόνισε ότι η προοπτική της κορυφής του ομίλου δημιουργεί έξτρα κίνητρο: «Η πρόκριση ήταν το ζητούμενο από την πρώτη στιγμή και δεν μπορούσαμε να συμβιβαστούμε με κάτι λιγότερο. Από τη στιγμή που τα καταφέραμε είμαστε όλοι στην ομάδα πολύ χαρούμενοι. Όπως λέγαμε πριν τα ματς, πάμε βήμα-βήμα, οπότε δεν τελείωσε η αποστολή μας, καθώς υπάρχει η προοπτική της πρώτης θέσης, που μας δημιουργεί έξτρα κίνητρο. Στο ματς με την Τσεχία θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και αυτό τον στόχο. Είναι σημαντικό να αποκτούμε νοοτροπία νικητή, γιατί αυτό αποτελεί τη βάση για τις επιτυχίες. Στην Ελλάδα αξίζει η κορυφή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O αρχηγός Νίκος Χρήστου στάθηκε στις προηγούμενες αγωνιστικές δοκιμασίες και αποκάλεσε την U19 ομάδα-οικογένεια: «Ο στόχος της ομάδας από την πρώτη στιγμή ήταν η πρόκριση. Τα δύσκολα τεστ στους Μεσογειακούς Αγώνες και η σωστή προετοιμασία, μας βοήθησαν να εμφανιστούμε έτοιμοι. Επόμενος στόχος είναι η 1η θέση του ομίλου και ύστερα η προετοιμασία για την Elite Round. Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι για την επιτυχία αυτής της ομάδας- οικογένειας και πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται».

O Γιώργος Κούτσιας πιστεύει ότι η ποιότητα της ομάδας και το πάθος έφεραν την πρόκριση και δίνει με τη σειρά του το σύνθημα για την πρωτιά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόκριση. Ήταν δύο δύσκολα παιχνίδια αλλά βγάλαμε το πάθος και την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα και καταφέραμε να νικήσουμε και στα δύο. Απομένει ένα ακόμη ματς, αυτό με την Τσεχία και θα το αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και νοοτροπία για να κάνουμε το 3 στα 3 και να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Το ταξίδι μας συνεχίζεται και θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται, γιατί το αξίζουμε. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου και με σκληρή δουλειά -και όλοι μαζί σαν ένα, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης