Του Ανδρέα Αθανασούλη

Η Μάντσεστερ Σίτι κοντράρεται με τον Ολυμπιακό (19:55, Cosmote Sport 2) στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Champions League με στόχο να κερδίσει για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους. Οι «Πολίτες» επισκέπτονται για δεύτερη φορά την Ελλάδα, αλλά για πρώτη φορά την Αθήνα ή, αν προτιμάτε, τον Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 15/2 του 2011 η Σίτι του Ρομπέρτο Μαντσίνι, με 1.000 φίλους της στην εξέδρα, ταξίδεψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να αντιμετωπίσει τον Άρη, με τους «κίτρινους» να έχουν τον Γιάννη Μιχαλήτσιο στον πάγκο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να φρενάρει τους Άγγλους με το 0-0 να μην αλλοιώνεται στα 90 λεπτά της αναμέτρησης. Βέβαια, στη ρεβάνς η Σίτι επικράτησε στο Μάντσεστερ με 3-0 (7’, 12’ Τζέκο, 75’ Γιάγια Τουρέ) και σταμάτησε την καταπληκτική πορεία των «κίτρινων».

Στον αγώνα του «Βικελίδης» η Σίτι είχε τον πρώτο λόγο και αρκετές μεγάλες ευκαιρίες, όμως και ο Άρης απείλησε την εστία του Χαρτ και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

Οι συνθέσεις:

 

Άρης: Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίτσελ, Λαζαρίδης, Γκιάρο, Πρίττας, Φατί, Νέτο (88′ Καστίγιο), Σακάτα, Τόχα, Μπομπαντίγια (72′ Τσέζαρεκ).

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κολάροφ, Μπόατενγκ, Κόλο Τουρέ, Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Ράιτ-Φίλιπς (77′ Μπαλοτέλι), Σίλβα, Τζέκο (84′ Σαμπαλέτα), Τέβες.

Να θυμίσουμε ότι τότε ο Άρης ξεκίνησε την πορεία του στο Europa League αποκλείοντας στα προκριματικά την Γαγκελόνια από την Πολωνία και την Αούστρια Βιέννης από την Αυστρία. Το «μπαμ» έγινε στους ομίλους, καθώς οι «κίτρινοι» νίκησαν δύο φορές την Ατλέτικο Μαδρίτης, με το 3-2 στην Ισπανία να περνάει στην Ιστορία. Στον ίδιο όμιλο συμμετείχαν η Μπάγερν Λεβερκούζεν και η Ρόζενμποργκ.

Αυτά έγιναν πριν από εννέα χρόνια με τη Σίτι από ομάδα… Europa League να μεταμορφώνεται σε ομάδα Champions League, που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Premier League έχοντας κατακτήσει αρκετά πρωταθλήματα, με εξαίρεση το περσινό, κατά το οποίο η Λίβερπουλ επέστρεψε στον θρόνο της.

Οι Άγγλοι με τον Πεπ Γκουαρντιόλα σε ρόλο «μαέστρου» στοχεύουν να πάρουν απόψε τη νίκη για να… ξεμπλέξουν με την υπόθεση-πρόκριση στο Champions League και, όπως τόνισε και ο Καταλανός προπονητής, να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους μέχρι να οδηγηθεί η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Ο Ολυμπιακός με πολλές και κομβικές απουσίες θα «αγόραζε» από πριν ένα αντίστοιχο 0-0 από τη στιγμή που η Μαρσέιγ ήδη έχασε με 3-0 στη Μασσαλία, ενώ η Πόρτο υποδέχεται την επόμενη εβδομάδα τους «Πολίτες» στο «Ντραγκάο».

Μένει πλέον να μάθουμε αν η Σίτι θα φύγει για δεύτερη φορά χωρίς νίκη από την Ελλάδα και εάν το «No Pasarán» συνεχιστεί…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης