Δεν στέφθηκε με επιτυχία του Άρη να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ και η ήττα με 2-0 σκορ από τους Ισραηλινούς δυσχεραίνει το έργο των «κιτρινόμαυρων» για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa Conference League.

Τα γκολ της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς τα πέτυχαν οι Τζόρτζε Γιοβάνοβιτς (29′) και Εραν Ζαχάβι (84′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα, αν δεν όρθωνε ψηλά το ανάστημά του για τους Θεσσαλονικείς ο Χουάν Κουέστα, ενώ ευκαιρίες είχε και ο Άρης, που όμως δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις… διαφορές τους την επόμενη Πέμπτη (11/8), στον αγώνα ρεβάνς, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χερμάν Μπούργος παρέταξε τους Θεσσαλονικείς απέναντι στη Μακάμπι με σύστημα 4-2-3-1, με τον Ματέο Γκαρσία σε ρόλο δεκαριού.

Πιο συγκεκριμένα ο Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια, φορώντας μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελείτο από τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (προτιμήθηκε αντί του Μαζικού).

Οι Ντουκουρέ και Νταμπό ξεκίνησαν στον άξονα, ενώ οι Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία και Μαντσίνι κινούνταν πίσω από τον σέντερ φορ Γκρέι. 

Οι Ισραηλινοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν με τους Κανικόβσκι (9′) και Σάμποριντ (14′), ωστόσο ο Κουέστα ήταν και στις δύο αυτές περιπτώσεις σε ετοιμότητα, διώχνοντας τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 19ο λεπτό ο Άρης έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Πέρετζ με το σουτ του Μαντσίνι εκτός περιοχής, το οποίο δεν ανησύχησε όμως τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, καθώς μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 23′ ο γκολκίπερ του Άρη εξουδετέρωσε, αυτή τη φορά, το σουτ του Γιοβάνοβιτς, ωστόσο έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Οι παίκτες του Ίβιτς έφυγαν στην αντεπίθεση και αυτή τη φορά ο Γιοβάνοβιτς στην τρίτη του τελική προσπάθεια, πλάσαρε σωστά, κάνοντας το 1-0. 

TO ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ

Στο 49′ οι γηπεδούχοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, ωστόσο ο Κουέστα αναδείχθηκε νικητής στο τετ-α-τετ του με τον Κανιτσόφσκι, ενώ στο 66′ απείλησαν δις με τον Κουέστα να αποκρούει την κεφαλιά του Ζάχαβι, με τον Γκλοχ στη συνέχεια να σουτάρει μόλις άουτ.

Στο 75ο λεπτό ήταν σειρά του Άρη να απειλήσει με ένα ωραίο σουτ του Καμάτσο, ωστόσο δεν έγινε το 1-1, καθώς ο Πέρετζ με μια εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.

Εννέα λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους Θεσσαλονικείς, καθώς, μετά από ωραία ενέργεια του Πέριτσα, ο Ζάχαβι πήρε την μπάλα και πλάσαρε εύστοχα, διπλασιάζοντας τα τέρματα των γηπεδούχων.

TO ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΖΑΧΑΒΙ

Στα λεπτά που απέμεναν οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και να πετύχουν κάποιο γκολ ωστόσο αυτό δεν έγινε, καθώς στο 87′ ο Πέρετζ έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ντουκουρέ, με τον Καμάστο να χάνει τεράστια ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν αστόχησε προ κενής εστίας.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Άρης 2-0

Γκολ: 29′ Γιοβάνοβιτς (Μακάμπι), 84′ Ζάχαβι (Μακάμπι)

Κίτρινες: Σαμπορίτ (Μακάμπι) Ιτούρμπε (Άρης), Ζάχαβι (Μακάμπι)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Βλάνταν Ίβιτς):  Πέρετζ, Ζεράλντες, Γεϊνί, Σαμπορίτ, Χοζέζ (62′ Γκλουχ), Μπίτον (62′ Ναχμίας), Γκλέιζερ, Βαν Όβεριμ, Κουβάς (66′ Πέριτσα), Κανιτσόβσκι, Γιοβάνοβιτς (66′ Ζάχαβι)

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (81′ Μαζικού), Νταμπό (81′ Ντιοπ), Ντουκουρέ – Μαντσίνι (62′ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (51΄Μάνου Γκαρθία), Ιτούρμπε (62′ Πάλμα) – Γκρέι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης