Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, ο Άρης αναδείχθηκε ισόπαλος, 2-2, με τη Μακάμπι Χάιφα, σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τα έσοδα να πηγαίνουν υπέρ της ανέγερσης του νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

Οι Φραντζί Πιερό (10’) και Μαβίς Τσιμποτά (69’) σημείωσαν τα γκολ για την πρωταθλήτρια Ισραήλ. Τα δοκάρια σταμάτησαν σε δυο περιπτώσεις τους Θεσσαλονικείς που παρατάχθηκαν με 3-5-2, χωρίς τον Πίτερ Ετέμπο που ένιωσε αδιαθεσία και έχασαν, με ενοχλήσεις, τον Μάριο Σιαμπάνη, αλλά πήραν την ισοπαλία στο φινάλε, με τους Σεϊκ Ντουκουρέ (90’) και Λουίς Πάλμα (90’+3’πέν).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ισραηλινοί ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κακή ανασταλτική λειτουργία, ο Πιερό από κοντά έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν. Το φάουλ του Πάλμα βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων της εστίας του Ρόι Μισπάτι ενώ στο 33’, σε παρόμοιο σκηνικό, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι έπειτα από την εκτέλεση του διεθνή με την Ονδούρα επιθετικού.

Οι «κίτρινοι» είχαν και δεύτερο δοκάρι, στο επόμενο λεπτό, από προσπάθεια του Ματέο Γκαρσία, με τον Αντρέ Γκρέι να αστοχεί στη συνέχεια ενώ το – γεμάτο – πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις επεμβάσεις του Σιαμπάνη στα σουτ των Μαβίς Τσιμποτά (38’) και Μοχάμεντ Αμπού Φανί (41’).

Στο δεύτερο μέρος οι ευκαιρίες ελαχιστοποιήθηκαν. Ωστόσο, η Μακάμπι κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ στο 69ο λεπτό, με τον Τσιμποτά, ο οποίος πραγματοποίησε όμορφη ατομική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεφαλιά του επανακάμψαντα Σεϊκ Ντουκουρέ στο 85’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Μισπάτι, ωστόσο πέντε λεπτά μετά ο Ιβοριανός με υπέροχο σουτ μείωσε, αγκαλιάζοντας τον γιατρό του Άρη, Νίκο Ξυλούρη. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Νέτα Λάβι. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Πάλμα για το τελικό 2-2.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Σιαμπάνης (66’ Κουέστα), Καμάτσο (77’ Μαρμαρίδης), Μαζικού (83’ Παναγίδης), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ματέο Γκαρσία (73’ Ντουκουρέ), Νταμπό (83’ Σγούρος), Ροντρίγκες (66’ Μάνου Γκαρθία), Πάλμα, Γκρέι (63’ Ιτούρμπε).

Μακάμπι Χάιφα (Μπάρακ Μπακχάρ): Μισπάτι, Σεκ, Γκέρσον, Μέιρ, Κορνούντ, Μοχάμεντ, Φανί, Τσέρι, Τσιμπότα, Ατζίλι, Πιερό.

Στο β’ μέρος στο 62ο λεπτό πέρασαν στο ματς οι Αράντ, Γκόλντμπεργξ, Ελιγιάχου, Μενάχεμ, Λεβί, Νταβίντ, Ρουκάβτσι και στο 76ο οι Σιμόλ, Λάβι, Γιαρίν.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης