Με εκτενή ανάρτησή της, η ΠΑΕ Άρης θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την Κόλος Κοβαλίβκα, αντίπαλο του συλλόγου στο β’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Μία ομάδα με αλματώδη εξέλιξη την τελευταία πενταετία, που για πρώτη φορά στην ιστορία της θα δώσει το «παρών» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Παράλληλα, θα είναι και η πρώτη φορά που ο Άρης θα τεθεί αντιμέτωπος με ουκρανικό σύλλογο. Ωστόσο, όπως καταλήγει η ανάρτηση, η έδρα θα… μιλήσει στο ματς της 17ης Σεπτεμβρίου και η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ θα πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα αναφέρεονται από την ΠΑΕ Άρης:

«Την Kolos Kovalivka από την Ουκρανία θα αντιμετωπίσει ο Άρης στον 2o προκριματικό γύρο του Europa League.

Η αντίπαλος της ομάδας μας ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι το 2015 αγωνιζόταν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Ουκρανίας. Η εξέλιξή της ήταν αλματώδης, αφού κερδίζοντας έξι συνεχείς ανόδους, τη σεζόν που μας πέρασε συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη κατηγορία της Ουκρανίας. Η «παρθενική» της συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία, συνοδεύτηκε και από την πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «πρωτάρα» στο Europa League αντίπαλος του Άρη, τερμάτισε πέρυσι στην 6η θέση του ουκρανικού πρωταθλήματος με απολογισμό: 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 20 ήττες, συγκεντρώνοντας 32 βαθμούς.

Οι αριθμοί της δείχνουν ότι μακριά από την έδρα της δεν τα καταφέρνει τόσο καλά, αφού μέτρησε 12 ήττες, 1 ισοπαλία και μόλις 3 νίκες.

Αν κάτι χαρακτηρίζει περισσότερο την Kolos Kovalivka, αυτό είναι το γεγονός ότι στηρίζεται στους γηγενείς παίκτες. Είναι αξιοσημείωτο πως στο ρόστερ της υπάρχουν μόλις 3 ξένοι, κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο στο σημερινό ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για τον Καμερουνέζο μέσο Άλβαρο Εν Γκαμά, τον Σενεγαλέζο, Μαμαντού Ντανφά και τον Ισλανδό, Άρνι Βίλχαμσον.

Προπονητής των Ουκρανών είναι ο 43χρονος Ρουσλάν Κόστισιν. Άλλοτε διεθνής με την εθνική Ουκρανίας, ο Κόστισιν βρίσκεται στον πάγκο της Kolos Kovalivka από το 2014 και είναι η μοναδική ομάδα που έχει προπονήσει στην καριέρα του.

Η αντίπαλός μας έχει ήδη ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια της, αφού στην πρεμιέρα του ουκρανικού πρωταθλήματος ηττήθηκε με 3-1 από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Είναι η πρώτη φορά που στην ευρωπαϊκή του ιστορία ο Άρης θα αντιμετωπίσει ομάδα από την Ουκρανία και στο μυαλό μας είναι ότι θα συνδυαστεί με την πρόκριση.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στο… σπίτι μας. Στο Κλεάνθης Βικελίδης, όπου… OUR HOME, OUR RULES!».

Χαριστέας: «Καμία πρόκριση δεν επιτυγχάνεται στη θεωρία αλλά μόνο στο γήπεδο»

Πάντως, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Άγγελος Χαριστέας, θέλησε να… χαμηλώσει τους τόνους και την υπέρμετρη αισιοδοξία, γράφοντας χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στα Social Media: «Καμία πρόκριση δεν επιτυγχάνεται στη θεωρία αλλά μόνο στο γήπεδο».

Εν τω μεταξύ, μετά το χθεσινό φιλικό και τη νίκη 1-0 επί της ΑΕΛ, οι ποδοσφαιριστές του Άρη ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης στην προπόνηση που έγινε το πρωί στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι Χαβιέ Ματίγια, Αλί Αντέμ και Παναγιώτης Τσαγκαλίδης που ακολούθησαν έξτρα πρόγραμμα. Αύριο, Τρίτη (1/9) το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πάλι πρωινή προπόνηση στο «Δασυγένειο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης