Με τον Φορτούνη να πασάρει και τον Μπουχαλάκη να σκοράρει ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι κορυφής της Super League.

Με δύο γκολ (29′, 47′) του Κρητικού μέσου, που προήλθαν από ισάριθμες ασίστ του συμπαίκτη του, οι Πειραιώτες επικράτησαν το Σαββατο με 2-1 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έμειναν χωρίς συγκάτοικο στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ με το οποίο μείωσαν οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι σήμερα υπέστησαν την πρώτη τους ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα, το πέτυχε στο 74′ ο Μπερτόγλιο, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς πέντε λεπτά νωρίτερα.

 

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο απειλητικοί. Στο 10’ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί κέρδισε τη μονομαχία από τον Λίντσεϊ Ρόουζ, ωστόσο το πλασέ του ήταν αδύναμο για να νικήσει τον Μάριο Σιαμπάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι λεπτά μετά, η αντεπίθεση του Ολυμπιακού είχε τελικό αποδέκτη τον Κώστα Φορτούνη που μέσα από την περιοχή δεν τελείωσε σωστά τη φάση.

Η τρίτη ευκαιρία ήταν και η… φαρμακερή για τους φιλοξενούμενους. Από φάουλ του Φορτούνη από τα δεξιά, ο Ρούμπεν Σεμέδο πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 29’!

Από μια στατική φάση προσπάθησε να απειλήσει ο Άρης, αλλά το σουτ του Ματέο Γκαρσία στο 41’ μετά το φάουλ του Χαβιέ Ματίγια ήταν πολύ άστοχο.

Δεν πέρασαν δυο λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Φορτούνη να πασάρει στον Μπουχαλάκη και ο τελευταίος, με διαγώνιο αριστερό σουτ, να τινάζει τα δίχτυα του Σιαμπάνη για το 0-2! Ο Άκης Μάντζιος προσπάθησε να αλλάξει με τις αλλαγές του τη ροή του αγώνα.

Κι αφού το σουτ του Ελ Αραμπί δε βρήκε στόχο στο 73’, αμέσως μετά ο Άρης μείωσε: από γύρισμα του Σαντέ Σίλβα από τα αριστερά, ο Μπερτόγλιο αμαρκάριστος νίκησε τον Ζοσέ Σα για το 1-2! Σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε…

Ο Ολυμπιακός έφτασε τις επτά νίκες στα οκτώ πρώτα παιχνίδια, υποχρέωσε τον Άρη στην πρώτη φετινή του ήττα και κοιτάει με αισιοδοξία την αναμέτρηση απέναντι στη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» (Τρίτη 1/12, 22:00) για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Κίτρινες: Σεμέδο, Σισέ, Φορτούνης.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84’ Γκάνεα), Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια, Τζέγκο, Σάσα (69’ Μπερτόγλιο), Ματέο (57’ Σίλβα), Γκάμα, Μάνος (57’ Λόπεθ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (90’+10’ Πέπε), Εμβιλά, Λοβέρα (63’ Μασούρας), Καμαρά, Φορτούνης (83’ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (83’ Κάιπερς).

***Πανό αφιερωμένο στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών την περασμένη Τετάρτη (25/11), κρέμασαν στα κάγκελα της Θύρας 3 οι φίλοι του Άρη.

***Με τη φανέλα της «Λάμψης», Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασίες Βορείου Ελλάδας, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αλλά και η διαιτητική τετράδα.

***Ράμματα έγιναν στον Ούγκο Κάιπερς μετά από μία σύγκρουση που είχε με τον Γιοάν Μπεναλουάν ενώ τσιρότο τοποθετήθηκε στον Γάλλο-Τυνήσιο αμυντικό.

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης