«Ατσαλάκωτη» έφυγε την Κυριακή από το Πανθεσσαλικό Στάδιο η ΑΕΚ, πετυχαίνοντας τη δεύτερη της νίκη με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσούμπερ, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ (45+3′) και είχε και δύο ασίστ, η «Ένωση» επιβλήθηκε με 3-1 σκορ του Βόλου, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League και αναρριχήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αν θα παραμείνει εκεί ο «δικέφαλος» θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του βραδινού ντέρμπι (20.30, Novasports Prime) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη».

Σε περίπτωση που νικήσει ο Ολυμπιακός η ΑΕΚ θα υποχωρήσει στη δεύτερη θέση. Αν έρθει ισόπαλο το ντέρμπι η ομάδα του Γιαννίκη θα μείνει μόνη στην κορυφή, ενώ σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ θα αποκτήσει συγκάτοικο την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα άλλα δύο γκολ των νικητών τα πέτυχαν ο Ανσαριφάρντ (42′) και Χατζισαφί (90+9), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν προσωρινά σε 2-1 με το αυτογκόλ του Βράνιες (80′).

Μελανό σημείο της νίκης των «κιτρινόμαυρων» ήταν ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία στις καθυστερήσεις (έπεσε άτσαλα στο έδαφος κκαι μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο).

Ο αγώνας

 Η ομάδα του Αμπασκάλ έχασε πολλές ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, πάλεψε πολύ και στο δεύτερο για να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς, χωρίς, όμως, να τα καταφέρει.

Η άμυνα των «κιτρινόμαυρων» και ο Στάνκοβιτς λειτούργησαν άψογα κι από τη στιγμή που διασφάλισαν το μηδέν στην άμυνα βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν δύο φορές κόντρα στη ροή του αγώνα και με σωστή τακτική στην επανάληψη να φύγουν νικητές από το Πανθεσσαλικό.

Με δεδομένα τα προβλήματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες στην ΑΕΚ (Αραούχο, Γκαρσία, Γέφτιτς), ο Αργύρης Γιαννίκης μπορεί να μην άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας, προχώρησε, όμως, σε αναγκαστικές αλλαγές σε πρόσωπα.

Οι Μάνταλος, Ανσαριφάρντ και Αμραμπάτ πήραν τις θέσεις των προαναφερθέντων παικτών, με τον Μαροκινό, μάλιστα, να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία των «κιτρινόμαυρων» στο ματς, όταν στο 10ο λεπτό βρέθηκε απέναντι από τον Κλέιμαν, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό.

Προηγήθηκε στο 8΄ η μεγάλη φάση για τον Βόλο, με τον Μοχαμάντι να διώχνει προ της γραμμής την μπάλα που είχε πάρει πορεία προς τα δίχτυα μετά την κεφαλιά του Φαν Φερτ.

Οι γηπεδούχοι είχαν και δεύτερη σπουδαία ευκαιρία στο 17΄. Ο Φαν Βερτ έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μπαρτόλο, αυτός βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Στάνκοβιτς, ωστόσο ο Αυστριακός απομάκρυνε ενστικτωδώς, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Καλύτερος ο Βόλος, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 37΄. Τα διαδοχικά σουτ των Μπαρτόλο και Γκρίλο βρήκαν όμως σε ετοιμότητα τον Στάνκοβιτς, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της Ένωσης στο πρώτο μέρος με τρεις σπουδαίες επεμβάσεις.

 

Ο αγώνας «πήρε φωτιά» στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν πέναλτι στο 40΄ σε ανατροπή του Πουρίτα από τον Σιμόες.

Ο Ρεγκατίν, όμως, στραβοπάτησε την ώρα της εκτέλεσης, με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

 

Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, με τον Τσούμπερ να γυρίζει στην «καρδιά» της περιοχής του Βόλου, όπου ο Ανσαριφάρντ με σουτ στην κίνηση «έγραψε» το 1-0.

 

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Αμραμπάτ βγήκε τετ-α-τετ με τον Κλέιμαν από ασίστ του Μάνταλου, ανατράπηκε από τον γκολκίπερ του Βόλου αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά ο Τζοβάρας άφησε το ματς να εξελιχθεί και ο Τσούμπερ που ακολουθούσε την φάση με πλασέ πέτυχε το 2-0!

 

Το ματς είχε φρενήρη ρυθμό στο β΄ ημίχρονο, με τους Βολιώτες να τα παίζουν όλα για όλα. Στο 57΄ ο Μπαριέντος από πολύ καλή θέση αστόχησε, ενώ στο 61΄ ο Αμραμπάτ από εξαιρετική ασίστ του Μάνταλου βγήκε μόνος του απέναντι από τον Κλέιμαν, πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του Βόλου έδιωξε σε κόρνερ.

Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 80΄ με το σουτ του Ρίνερ έξω από την περιοχή να βρίσκει στο κεφάλι του Βράνιες και να καταλήγει στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

 

Δύο λεπτά μετά το σουτ του Γκαρσία σταμάτησε στο δοκάρι του Κλέιμαν.

 

Στις καθυστερήσεις του ματς αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο τεχνικός του Βόλου, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, ενώ στο ένατο λεπτό του έξτρα χρόνου (σ.σ. τραυματίστηκε ο Γκαρσία και ο αγώνας διακόπηκε για περίπου πέντε λεπτά για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες) ο Χατζισαφί από ασίστ του Τσούμπερ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

 

Βόλος-ΑΕΚ 1-3

Γκολ: 42′ Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ), 45+3 Τσούμπερ (ΑΕΚ), 80′ αυτ. Βράνιες (Βόλος), 90+9′ Χατζισαφί (ΑΕΚ)

Κίτρινες: Ρομέρο (Βόλος), Φεράρι (Βόλος), Γκρίλο (Βόλος), Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ), Λε Ταλέκ (ΑΕΚ)

Δοκάρια: 82′ Γκαρσία (ΑΕΚ)

Βόλος: Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (77′ Νίνης), Μπαρτόλο, Φερνάντες, Ρεγκατέν (68′ Ροσέρο), Φαν Βέερτ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Βράνιες, Ρότα, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Σιμόες (77′ Σάκχοφ), Μάνταλος (66′ Λε Ταλέκ), Άμραμπατ (90+2′ Χατζισαφί), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (66′ Γκαρσία)

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης