Το παιχνίδι με τον Βόλο αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» το απόγευμα της Τρίτης ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον Ιταλό προπονητή, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του στην ομάδα.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε στηρίξει τον 50χρονο τεχνικό, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο μετά το νέο αρνητικό αποτέλεσμα απέναντι στο συγκρότημα της Μαγνησίας και, συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι η ομάδα δεν παρουσίαζε καμία βελτίωση στην απόδοσή της, αποφάσισε την απομάκρυνση του Καρέρα από τον πάγκο του συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Μάσιμο Καρέρα.

Ο Ιταλός προπονητής συμπλήρωσε χθες 50 αγώνες στον πάγκο της ομάδας μας, με απολογισμό 27 νίκες, 12 ισοπαλίες και 11 ήττες. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ πριν από περίπου ένα χρόνο και κάθισε για πρώτη φορά στον κιτρινόμαυρο πάγκο στις 14 Δεκεμβρίου 2019 στον αγώνα με τη Ξάνθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό την τεχνική του καθοδήγηση η ΑΕΚ τερμάτισε στην τρίτη θέση του περσινού πρωταθλήματος της Super League, συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, ενώ επέστρεψε στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά την πρόκριση επί της γερμανικής Βόλφσμπουργκ και τη συμμετοχή στους ομίλους του εφετινού UEFA Europa League.

H ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί τον Μάσιμο Καρέρα για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας».

Συμφωνία για τον Χιμένεθ

Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του Καρέρα αυτός θα είναι ο Μανόλο Χιμένεθ, όπως αποφάσισε η διοίκηση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ λίγη ώρα μετά την απομάκρυνση του Ιταλού από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Το όνομα του Ισπανού τεχνικού ήταν από το πρωί της Τρίτης (22/12) το επικρατέστερο και τελικά ο έμπειρος προπονητής θα επιστρέψει για 4η φορά στο τιμόνι των «κιτρινόμαυρων».

Η Ένωση θα επισημοποιήσει την πρόσληψή του Χιμένεθ πιθανότατα την Τετάρτη (23/12).

Με τον έμπειρο τεχνικό επήλθε οριστική συμφωνία για συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση έτους, το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν θα είναι κλειστό ή διάρκειας 6 μηνών, με την «Ένωση» να διατηρεί την οψιόν επέκτασής του για άλλον ένα χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης