Παίκτης της Κοπεγχάγης είναι και επίσημα από σήμερα ο Μάριος Οικονόμου. Ο 28χρονος αμυντικός αποχαιρέτα την ΑΕΚ μετά από θητεία δύο χρόνων στα Σπάτα, σε μία μεταγραφή που θα φέρει στα ταμεία της Ένωσης περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο Γιαννιώτης σέντερ μπακ που υπέγραψε συμβόλαιο έως τον Ιούνιο τον 2023, αποκτήθηκε από τον «δικέφαλο» το καλοκαίρι του 2018 ως αντικαταστάτης του Ογκιεν Βράνιες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνει την καριέρα του στην Ένωση με 64 συμμετοχές (4 γκολ) και κορυφαία στιγμή την πρόκριση στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2018/19.

Η Κοπεγχάγη όπου θα έχει συμπαίκτη και αρχηγό τον Κάρλος Ζέκα, αποτελεί τον πέμπτο σταθμό του του Γιαννιώτη αμυντικού στο εξωτερικό, σε μια πορεία που ξεκίνησε το 2013 από την Κάλιαρι και συνεχίστηκε στη Μπολόνια, τη Μπάρι και στη SPAL.

Αφετηρία όλων, βέβαια, στάθηκε η ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπου αγωνιζόταν μέχρι τα 21 του χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ και η Κοπεγχάγη ανακοίνωσαν ταυτόχρονα τη συμφωνία. Ο «Δικέφαλος» αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Μάριου Οικονόμου στην Κοπεγχάγη.

Ο Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε από την ιταλική Μπολόνια το καλοκαίρι του 2018 με τη μορφή δανεισμού και τον Ιανουάριο του 2019 η ομάδα μας προχώρησε στην αγορά των δικαιωμάτων του.

Σε αυτά τα δύο χρόνια, φόρεσε συνολικά τη φανέλα της ΑΕΚ σε 64 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, ενώ ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που κέρδισε τη συμμετοχή της στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League έπειτα από 12 χρόνια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την οικογένεια της ΑΕΚ στον Μάριο Οικονόμου για την προσφορά του στον σύλλογο, μαζί με τις πιο θερμές ευχές όλων μας για επιτυχημένη συνέχεια στην καριέρα του”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης