Η ΑΕΚ ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις της στον 7ο όμιλο του Europa League. Η Ένωση γνώρισε την ήττα στην Πορτογαλία με 3-0 από την Μπράγκα στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής. Τα γκολ των Πορτογάλων σημείωσαν οι Γκαλένο στο 44’, Παουλίνιο στο 78’ και Ρικάρντο Χόρτα στο 88’.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να σταματήσει την ταχύτατη ανάπτυξη της Μπράγκα, όμως λίγο πριν την εκπνοή βρέθηκε πίσω στο σκορ. Από τη σέντρα του Εσγκάιο από δεξιά, ο Γκαλένο με εντυπωσιακό άλμα και τέλεια κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 44΄.

Νωρίτερα, στο 38΄, η Μπράγκα είχε προειδοποιήσει με αντίστοιχη φάση, μια σέντρα από τα αριστερά και τον Φρανσέρζιο να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία αστοχώντας σε κεφαλιά εξ επαφής. Οσο για την εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήταν κακή. Είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Ολιβέιρα (4΄, 42΄) και έδειξε ότι μπορούσε να απειλήσει, παρά το «υπερσυντηρητικό» 5-3-2 του Καρέρα. Όμως, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα και κάτι έπρεπε να αλλάξει.

Αυτό έγινε με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα με το σύστημα να αλλάζει σε 4-3-3, τους Τάνκοβιτς, Λιβάγια να παίρνουν θέση στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως να συνδυάζονται για τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης. Από τον Κροάτη στον Σουηδό ο οποίος απέφυγε και τον τερματοφύλακα και έδωσε στον Ολιβέιρα, ο οποίος από πλάγια θέση έκανε ακόμα ένα κακό τελείωμα στο 63΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπράγκα από την πλευρά της έχασε ακόμα πιο κλασική ευκαιρία να «καθαρίσει» στο 72΄ με τον Ρικάρντο Όρτα εντελώς μόνο απέναντι στον Τσιντώτα να πλασάρει άουτ. Έξι λεπτά αργότερα, όμως, ο Παουλίνο αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός, όταν δέχθηκε την κάθετη του Γκαλένο και με αριστερό σουτ στην απέναντι γωνία πέτυχε το πρώτο εφετινό του γκολ. Στο 88΄ ο Λιβάγια έχασε τη μπάλα σε κρίσιμο σημείο, οι Πορτογάλοι συνδυάστηκαν υποδειγματικά και ο Ρικάρντο Χόρτα με πλασέ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Μάλιστα, αμέσως μετά ο Καρέρα αντικατέστησε τον Λιβάγια, σε μία κίνηση αν μη τι άλλο απρόσμενη…

Για την ΑΕΚ ήταν η τέταρτη ήττα σε ισάριθμες επισκέψεις στην Πορτογαλία, που αποδεικνύεται «τόπος μαρτυρίου». Οι δύο από τη Μπράγκα, απόψε και το 1966 και ενδιάμεσα από Πόρτο (1978), Μπενφίκα (2018).  

Μπράγκα – ΑΕΚ 3-0 (Cosmote Sport 2)

Γκολ: 44′ Γκαλένο, 78′ Παουλίνιο, 88′ Ρικάρντο Χόρτα

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Σεκέιρα, Κάρμο, Ρικάρντο Εσγκάιο – Μάνταλος, Νεντελτσιάρου, Ολιβέιρα

Κόκκινες κάρτες:

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Ρικάρντο Εσγκάιο, Κάρμο, Μπρούνο Βιάνα, Σεκέιρα, Γκαλένο (84′ Αλ Μουσράτι), Ρικάρντο Χόρτα (90’+2 Νοβάις), Αντρέ Κάστρο (90’+2 Γκιγιέρμε), Μεντέιρος (60′ Αντρέ Χόρτα), Παουλίνιο, Φρανσέρτζιο (84′ Μόουρα).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώντας, Τσιγκρίνσκι (61′ Τάνκοβιτς), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Κρίστιστιτς, Μάνταλος, Σακχόφ, Βασιλαντωνόπουλος, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (62′ Λιβάγια – 89′ Μαχαίρας).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης