Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέθεσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ στο Εφετείο Αθηνών για την υπόθεση που αφορά τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο και άλλα 15 πρόσωπα που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων. Ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης ήταν κατηγορηματικός και τόνισε ότι το πρωτάθλημα του 2013 ήταν στημένο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να σας πω πολλά όχι μόνο με την κατάθεση που είχα κάνει. Είχα την πληροφορία ότι το Ολυμπιακός – Βέροια ήταν στημένο, το 3-0. Ο κ. Παναγόπουλος, το έχει καταθέσει αυτό. Εσείς το βάλατε και τον ερεύνησε. Ο στοιχηματισμός έφτασε τα 6 εκατομμύρια. Τόσα δεν παίζονται ούτε στο Ρεάλ – Μπαρτσελόνα.

Το ομολόγησαν και οι παίκτες και ο Γεωργέας και ο προπονητής. Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο 40 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια για πρώτη φορά στην ιστορία της ιδρύσεως του αθλητισμού, ο πρωταθλητής έβγαινε από τον Νοέμβριο. Ήταν όλα μιλημένα και στημένα, πιο στημένα δεν γινόταν.

Γενικά σας είπα, καταρχήν το ραντεβού στο Χίλτον… Μπορώ να δω τι γινόταν… Θα σας πω τι ξέρω, μπορεί να μην ξέρω για το 2010, δεν ήμουν στο χώρο, μπήκα το 2013. Για το 2012 γνωρίζω για τη συνάντηση στο Χίλτον, ο Μαρινάκης με τους παράγοντες της ΕΠΟ και ο σχεδιασμός πως θα φάνε τον Πιλάβιο για να βάλουν τον Σαρρή. Ο Σαρρής ήταν το εργαλείο τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεννοήθηκαν αυτοί που πήγαν στο Χίλτον, ο Προύτζος, ο Σταθόπουλος, ο Παπακωνσταντίνου, ο Σάββας δεν ξέρω αν ήταν στο Χίλτον, ο Σάββας κατήγγειλε ότι οι πίνακες ήταν μιλημένοι, παράνομοι.

Ήταν οι σύμβουλοι της ΕΠΟ εκείνη την εποχή. Αυτοί που πήγαν στο ραντεβού ήταν πρόεδροι Ενώσεων.  Δεν ξέρω αν ήταν επιλήψιμο. Εσείς θα το κρίνετε. Αυτόματα μετά μπήκε ο Σαρρής στην ΕΠΟ, έγιναν οι εκλογές αλλά ήταν όλα μιλημένα.

Όταν μιλάει ο Μαρινάκης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και του λέει να βάλει συγκεκριμένο διαιτητή… Όταν λέει ο Μαρινακης “αλλάξαμε την Εφέσεων και βγήκε όπως το θέλαμε” εγώ τι να σας πω. Οι κασέτες της ΕΥΠ τα λένε.

Με τον Ζωγράφο έγινε το μεγάλο έγκλημα, τότε έγιναν τα κανονικά εγκλήματα, είχαν βάλει τον Ζωγράφο που κάποια στιγμή μάθαμε ότι κάποιος τον χτύπησε. Τον πρώτο άνθρωπο που ειδοποίησε ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο Σαρρής. Και δηλώνει ο Ζωγράφος ότι τον απείλησε ένας άγνωστος και μετά βγήκαν και είπαν ότι εγώ τον χτύπησα. Μου έκαναν μήνυση που αθωώθηκα.

Φτάσανε μέχρι τον Άρειο Πάγο για να γυρίσει η υπόθεση και να δικαστεί. Για τέτοια μαφια μιλάμε, κανονική μαφία.

Τέσσερις μέρες μετά καταθέτει εναντίον μου ο Μπουτζιόλης ότι τον απείλησα. Τον είχαν σε όλες τις επιτροπές της ΕΠΟ. Στην οργανωμένη αυτή σκευωρία κατέθεσαν οι ίδιοι μάρτυρες. Τώρα τα θυμήθηκα και σας τα λέω. Οι ίδιοι μάρτυρες στην ίδια συμβολαιογράφο, αθωώθηκα και στα 2. Ήμουν ένας από αυτούς που κυνήγησε την εγκληματική οργάνωση και την κυνηγάω και τώρα.

Ο Μπριάκος και ένας άλλος έκανε τους ορισμούς, ήταν όλοι μιλημένοι. Ο Ντάλας τον φέρανε για βιτρίνα, μπροστινός και να καλύπτει τα εγκλήματα που έκαναν. Δεν έκανε τίποτα. Ξέρω ότι φώναξαν τον Χάκετ,  έναν εγγλέζο διαιτητή, του έδειξαν τα παιχνίδια και είπε ότι ήταν στημένα.

Ξέρω ότι υπήρχαν πρόεδροι, παράγοντες που κατέθεσαν στις αρχές ότι το ποδόσφαιρο είναι βρώμικα και μετά τον κυνηγήσαμε, όλη η Ελλάδα το ήξερε, στημένα όλα, πιο στημένα δεν γινόταν.

Ο Ζωγράφος ήταν εργαλείο τους, κανονικός υπάλληλος, ήταν όλοι μια ομάδα, βάλε αυτό τον παρατηρητή, αυτό τον διαιτητή.  Δεν ξέρω ονόματα. Και αυτοί θύματα ήταν. Οι παρατηρητές ήταν μιλημένοι και πηγαίνανε να καλύψουν τους διαιτητές που έκαναν τα χειρουργεία.

Διάβασα όλες τις κασέτες της ΕΥΠ. Τους παρακολουθούσε, τα διάβασε όλα. Και από τις κασέτες τα έμαθα και από το σύστημα και από τους δημοσιογράφους. Ο Μαρινάκης μιλούσε, το ξέρω από τις κασέτες, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και του είπε να βάλει διαιτητή, προπονητή στον Πανιώνιο, και προπονητές έβαζαν, τα λένε, η ΕΥΠ τα λέει όχι εγώ».​​​​​​

Για τον Γραμμένο και αν τον στήριξε: «Εγώ δεν στρατολογώ. Υπήρχαν Ενώσεις που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και ήρθαν με τα υγιή στοιχεία. Εγώ δεν συναντήθηκα με καμία Ένωση. Τα δημοσιεύματα τα έγραφαν τα Μέσα τα δικά σας.  Έκανα καμία συνάντηση; Τρία χρόνια ο Γραμμένος, βγήκαν τρεις ομάδες, αυτό τα λέει όλα. Δεν κάναμε καμία χούντα όπως ήταν πριν».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Σαββίδη: «Εγώ βλέπω ότι τα έχουν γυρίσει όλοι οι μάρτυρες. Δεν θυμάμαι τι είχα πει για τους διαιτητές στην κατάθεση μου στο ποινικό δικαστήριο. Με τον κ. Σαββίδη συναντήθηκα. Δεν θυμάμαι. Με καλούν να με βραβεύσουνε. Μπορεί και να πήγα. Δεν θυμάμαι (για συναντήσεις με Ενώσεις).

Αναφορικά με τα ποσά για το ματς του Ολυμπιακού με τη Βέροια, είπε: «Αυτά τα ποσά που είπα ήταν στην Ελλάδα».

Για τον Μαρινάκη σημείωσε: «Με τον Μαρινάκη ήμουν 25 χρόνια φίλος και από τότε που πήρα την ΑΕΚ μου κήρυξε τον πόλεμο γιατί ήθελε να είναι αυτός και κανένας άλλος. Ο τραυματισμός Ζωγράφου ήταν στημένος και ήθελαν να με ενοχοποιήσουν και να με βγάλουν από τη μέση, όλοι αυτοί. Για συμμορία πρόκειται. Το είπα ότι ο Μαρινάκης είναι κατίνα. Δεν πήγε στρατό, κανείς δεν ξέρει γιατί δεν πήγε. Γιατί απαλλάχθηκε; Έκρυψαν και τον φάκελο. Γι’ αυτό είναι κατίνα, αρχικατίνα. Δεν ξέρω τι έγινε στο noor1 και δεν με αφορά. Που κολλάει αυτή η υπόθεση».

Για τον Ζωγράφο δήλωσε: «Αθωώθηκα γιατί ο Ζωγράφος έλεγε ότι τον έπαιρναν από ανώνυμο τηλέφωνο και όταν του άνοιξαν το απόρρητο, δεν βρήκαν  ανώνυμο τηλέφωνο και αθωώθηκα. Τον πήρα από το προσωπικό μου τηλέφωνο και μετά με απόκρυψη για να τον ευχαριστήσω και να του δώσω συγχαρητήρια και του είπα ότι βλέπω μυστήριες διαιτησίες».

Οι δικηγόροι του Μαρινάκη ρώτησαν: «Σήμερα είστε τιμωρημένος για ένα επεισόδιο με έναν διαιτητή;» και ο Μελισσανίδης απάντησε: «Είμαι. Και τι έγινε; Παράγοντας είμαι, έχω εκνευρισμούς. Εδώ ο πελάτης σας είναι αποκλεισμένος δια παντός από το ποδόσφαιρο! Εκείνος είπε μπαμπά όταν έγινε 20 χρονών. Έτοιμα τα βρήκε. Εγώ είμαι δημιουργός! Τα κόκαλα του Λαμπράκη θα πεταχτούν έξω! Ό,τι και να λέτε, η κοινωνία σας έχει καταδικάσει. Έχετε καταδικαστεί στην συνείδηση του κόσμου»!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης