Ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του παρά την ήττα (1-0) της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μάσιμο Καρέρα, με τον Ιταλό προπονητή να εκφράζει την άποψη ότι υπήρξε φάουλ του Σφιντέρφσκι στον Βράνιες πριν το πέναλτι του Σιμόες στον Βιεϊρίνια, προσθέτοντας ότι ο διαιτητής θα έπρεπε να είχε δει τη φάση στο VAR.

«Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας. Πρέπει να πω ότι παίξαμε εναντίον μίας μεγάλης και ποιοτικής ομάδας, αλλά κάναμε καλό ματς. Δεν έχω παράπονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις φάσεις που είδαν στο VAR δεν ψάχνω δικαιολογίες, δεν μου αρέσει να μιλάω γι’ αυτά, αλλά το μόνο που θέλω να πω είναι ότι θα μπορούσε ο ίδιος ο διαιτητής να πάει να δει τις φάσεις στο VAR και όχι να τις δουν αυτοί που είναι πίσω από τις τηλεοράσεις. Πριν το πέναλτι του ΠΑΟΚ υπάρχει ένα φάουλ και θα έπρεπε να πάει ο ίδιος ο διαιτητής να δει την φάση» είπε αρχικά ο τεχνικός της «Ένωσης».

Σε ερώτηση για τα αίτια της ήττας στην Τούμπα είπε: «Η βασική αιτία που χάσαμε είναι το γκολ. Ο ΠΑΟΚ έβαλε, εμείς δεν βάλαμε. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν μπήκε. Δεν δώσαμε πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο, παρότι ήταν δύσκολο ματς. Η ομάδα μας πάλεψε μέχρι τέλους. Στο πρώτο ημίχρονο ήμουν θυμωμένος γιατί δεν είχαμε το θάρρος να παίξουμε με την μπάλα στα πόδια όπως έπρεπε. Είναι φυσιολογικό, βέβαια, όταν παίζεις με μία τόσο καλή ομάδα να μην κάνεις πρέσινγκ ψηλά σε όλο το ματς».

Ερωτηθείς για το αν η ΑΕΚ χάνει το τρένο της διάκρισης εφέτος ο Καρέρα επισήμανε: «Είναι πολλοί βαθμοί που πρέπει να παιχτούν ακόμη, ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μέχρι το φινάλε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την τακτική που ακολούθησε προκειμένου να μπλοκάρει τον ΠΑΟΚ σημείωσε: «Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ποιοτική ομάδα, με καλούς τεχνικά παίκτες. Στόχος μας ήταν να κλείσουμε λίγο τους χώρους και να τους αναγκάσουμε να παίξουν με ψηλές μπαλιές. Κάποιες φορές τα καταφέραμε, κάποιες όχι».

Καταλήγοντας ο Ιταλός προπονητής αναφερόμενος στα λάθη της ΑΕΚ προς το φινάλε του ντέρμπι που οδήγησαν και στις δυο αποβολές παικτών της, είπε: «Μόνο αυτοί που έχουν παίξει ποδόσφαιρο μπορούν να καταλάβουν ότι στο τέλος ένας παίκτης είναι κουρασμένος και είναι φυσιολογικό να γίνονται λάθη. Αυτή είναι η φύση του ποδοσφαίρου. Σε εκείνο το χρονικό σημείο γίνονται πολλά λάθη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης