Ο Μάσιμο Καρέρα έκανε δηλώσεις στην κάμερα της NOVA για τον θάνατο του Πάολο Ρόσι, κάνοντας λόγο για τεράστια απώλεια για το ποδόσφαιρο.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ μάλιστα γύρισε τον χρόνο πίσω 38 χρόνια και θυμήθηκε όταν ο θρυλικός Παμπλίτο είχε οδηγήσει την Εθνική Ιταλίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1982 στην Ισπανία, βγάζοντας όλους τους Ιταλούς στους δρόμους για να πανηγυρίσουν αυτή την επιτυχία της «σκουάντρα ατζούρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάσιμο Καρέρα στη NOVA για τον Πάολο Ρόσι:

Για το πως εισέπραξε την απώλεια του Πάολο Ρόσι: «Είναι μια μεγάλη απώλεια. Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής για τη δική μας γενιά. Μαζί του μεγαλώσαμε. Τον θυμόμαστε όταν τον… βαφτίσαμε Παμπλίτο με τα τρία γκολ που έβαλε κόντρα στη μεγάλη Βραζιλία στο Μουντιάλ του 1982. Τότε ο Πάολο Ρόσι έγινε Παμπλίτο. Έδωσε και τη ψυχή του. Τι να πω… Είναι μια τεράστια απώλεια για όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου».

Για το πως θυμάται τις μέρες του 1982, όταν σε ηλικία 18 ετών έβλεπε τον Πάολο Ρόσι να μεγαλουργεί: «Θυμάμαι πως σε κάθε αγώνα που έπαιζε η Ιταλία ήμασταν όλοι μπροστά από την τηλεόραση και βλέπαμε την Εθνική μας ομάδα. Ειδικά όταν κερδίσαμε με αυτό το 3-1 στον τελικό βγήκαμε όλοι στους δρόμους να πανηγυρίσουμε. Είχαμε τρελαθεί από τη χαρά μας. Βγήκαμε με σημαίες, τραγουδούσαμε. Ήταν μια σπουδαία στιγμή, είχαμε κερδίσει το Μουντιάλ το οποίο δεν είναι και εύκολο να το καταφέρεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1986-87 ήταν η τελευταία χρονιά του Ρόσι, με τη Βερόνα να αντιμετωπίζει τη Μπάρι, όμως ο Καρέρα ήταν εκτός αποστολής, με τον Ιταλό τεχνικό της ΑΕΚ να μη θυμάται πολλά από εκείνη την περίοδο: «Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι. Δεν είχα την τύχη να παίξω εναντίον του. Ήταν μεγαλύτερος από εμένα και δεν είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε σε κάποιο γήπεδο».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης