Βαρύτατες ποινές κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ, του Δημήτρη Μελισσανίδη, του Γιάννη Παπαδόπουλου και του προέδρου της ΕΠΣ Πάτρας, Άγγελου Δανιήλ, εισηγήθηκε το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Η υπόθεση κινήθηκε μετά τις καταγγελίες για φερόμενη εμπλοκή των «κιτρινόμαυρων» στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση του εν λόγω τμήματος γίνεται πρόταση για ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών από την ΑΕΚ, ενώ παράλληλα γίνεται εισήγηση για ισόβιο αποκλεισμό του διοικητικού ηγέτη της «Ένωσης», του στελέχους του «δικεφάλου», Γιάννη Παπαδόπουλου, αλλά και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και προέδρου της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελου Δανιήλ.

Η διαρροή σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε την οργή της ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί η διαδικασία είναι ακόμη πλήρως εμπιστευτική και δεν έχει ολοκληρωθεί με την οριστική παραπομπή στο ακροατήριο εν αναμονή των υπομνημάτων των όσων κατηγορούνται μέχρι να κάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας την τελική της εισήγηση.

Μάλιστα η «Ένωση» δεν αποκλείεται να στραφεί και εναντίον της Επιτροπής για παραβίαση της εμπιστευτικότητας της διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταγγελία από… ανύπαρκτο σωματείο

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία έχει γίνει από το Σωματείο με το όνομα «Κίνηση Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας», που όμως δεν υπάρχει πουθενά στο μητρώο της ΕΠΣ Καρδίτσας, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχη εγγραφή του ούτε στο μητρώο σωματείων της ΓΓΑ.

Αυτό το είχε επιβεβαιώσει και η ΕΠΣ Καρδίτσας με επίσημη απάντησή της προς την ΑΕΚ, την οποία συνυπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης, Αλέξανδρος Σφήκας, και ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Κράνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σε απάντηση στην ερώτησή σας, σας κάνουμε γνωστό ότι στη δύναμη της ΕΠΣ Καρδίτσας έως και σήμερα δεν υφίσταται σωματείο με την επωνυμία “Κίνηση Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας”».

ΑΕΚ: «Στημένη διαδικασία, αστείες οι κατηγορίες»

Αυτό που ξεκαθαρίζει επίσημα η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ είναι πως «στήνουν την ΑΕΚ στο εδώλιο με μία ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή στημένη διαδικασία. Αλλά την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη δεν μπορεί να τους ακουμπήσει κανείς!

 Η ΑΕΚ δεν θα αρκεστεί στον ρόλο της αντιμετώπισης των αστείων κατηγοριών και της εμπλοκής της σε μία ανύπαρκτη ιστορία, αλλά θα βγει στην αντεπίθεση και θα καταγγείλει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στην ελληνική δικαιοσύνη».

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ΑΕΚ έλεγαν ότι: «Η όλη έρευνα περιέχει παντελώς κατασκευασμένες ιστορίες χωρίς την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα. Πρόκειται για εντελώς αστεία υπόθεση που δεν μας προκαλεί την παραμικρή ανησυχία και θα την αντιμετωπίσουμε περνώντας στην αντεπίθεση και στρεφόμενοι εναντίον όλων όσων επιχείρησαν, εκτελώντας εντολές, να σπιλώσουν την ομάδα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτό το -10 για την ΑΕΚ δεν προβλέπεται πουθενά, όπως και το συγκεκριμένο αδίκημα από τον Κώδικα Δεοντολογίας (που μιλάει για δωροδοκία και αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα) ενώ είναι παντελώς αστήρικτη και δεν προκύπτει από ΠΟΥΘΕΝΑ η εμπλοκή Μελισσανίδη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης