Δυσκολεύει η περίπτωση παραμονής του Όγκνιεν Βράνιες στην ΑΕΚ μετά τις 30 Ιουνίου, καθώς η Άντερλεχτ παρουσιάζεται ανυποχώρητη στο αίτημά της να επιστρέψει ο ποδοσφαιριστής την ημερομηνία λήξης του δανεισμού του.

Ήδη ο σύλλογος των Βρυξελλών έχει απαντήσει αρνητικά στην περίπτωση παράτασης του δανεισμού, ενώ οι οδηγίες από τη FIFA περιπλέκουν την κατάσταση, εις βάρος της ΑΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου δίνει προτεραιότητα στην ομάδα στην οποία ανήκει ο παίκτης, όμως θέτει ως προϋπόθεση να υπάρξει αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των συλλόγων. Με άλλα λόγια, το θέμα επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια της Άντερλεχτ, η οποία έχει αλλάξει πρόσφατα προπονητή.

O Φράνκι Βερκότερεν μαζί με τον Βενσάν Κομπανί που ουσιαστικά κάνει «κουμάντο» στο ποδοσφαιρικό τμήμα, επιθυμούν την άμεση επιστροφή όλων των δανεικών, προκειμένου να τους αξιολογήσουν καθώς η νέα σεζόν στο Βέλγιο αρχίζει στις αρχές Αύγουστου.

Παράλληλα, δεν υπάρχει οικονομικό ζήτημα στη μέση. Διευκρινίστηκε δηλαδή πως ουδέποτε τέθηκε θέμα αποπληρωμής της Άντερλεχτ για το διάστημα πέραν του Ιουνίου που η ΑΕΚ χρειάζεται τον Βράνιες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μολονότι είναι δεδομένο πως οι «κιτρινόμαυροι» θα κάνουν μια τελευταία προσπάθεια σε νέες επαφές με τους Βέλγους, οι συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή, δείχνουν ότι η παραμονή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αυτό το γεγονός δημιουργεί «διπλό» πρόβλημα στην ΑΕΚ.

Σε άμεσο επίπεδο, χάνει τον βασικότερο από τους πέντε κεντρικούς αμυντικούς της, ενώ «φουντώνει» η μάχη για τη δεύτερη θέση και για το κύπελλο.

Σε βάθος χρόνου, αυτή η «διαταραχή» στις σχέσεις της με την Άντερλεχτ, ίσως την απομακρύνουν από την περίπτωση επαναπόκτησης του Όγκνιεν Βράνιες.

Θυμίζουμε ότι η Άντερλεχτ έχει ως πρώτη επιλογή την παραχώρησή του, έναντι όμως αντιτίμου, ενώ ο ίδιος ο Βόσνιος δεν είναι διατεθειμένος να… παρατήσει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 900.000 που προβλέπονται από τη συμφωνία του με τους Βέλγους για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης