Ασαφή είναι τα δεδομένα όσον αφορά στην επικείμενη τιμωρία του Λιβάι Γκαρσία για την αποβολή του στο ΟΦΗ-ΑΕΚ. Μετά την κόκκινη κάρτα που του έδειξε στο 36’, ο διαιτητής Φωτιάς την απέδωσε στο φύλλο αγώνα σε «βίαιη απώθηση».

Δεδομένου ωστόσο ότι η συγκεκριμένη διατύπωση δεν υπάρχει στον πειθαρχικό κώδικα, εναπόκειται στην κρίση του αθλητικού δικαστή η παράγραφος του άρθρου 10 βάσει της οποίας θα τιμωρηθεί ο παίκτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν κριθεί ότι η ενέργεια του Γκαρσία ήταν «απώθηση αντιπάλου», θα του επιβληθεί ποινή μιας αγωνιστικής (που θα την εκτίσει στο προσεχές ματς με τη Λαμία).

Αν κριθεί ότι επρόκειτο περί «υβριστικής συμπεριφοράς -έργω ή λόγω-, ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη», θα τιμωρηθεί με δυο αγωνιστικές (κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει και το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ).

Αν κριθεί ότι ο άσος της ΑΕΚ υπέπεσε σε «βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο παίκτη», θα μείνει εκτός δράσης για τρία παιχνίδια (άρα δεν θα υπολογίζεται ούτε στην αναμέτρηση του Αγρινίου με τον Παναιτωλικό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχετικές διατάξεις του άρθρου 10 αναφέρουν συγκεκριμένα

Παράγραφος 1: «Ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματική ποινή ογδόντα ευρώ (80), αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για έναν από τους παρακάτω λόγους (σ.σ. παρατίθεται το εδάφιο 1 που είναι το σχετικό):

I. Επικίνδυνο παίξιμο, ανάρμοστη διαγωγή σε ποδοσφαιριστές, αξιωματούχους αγώνα, αξιωματούχους ομάδας ή θεατές, απώθηση αντιπάλου ποδοσφαιριστή εκτός φάσης, αφού προηγουμένως παρατηρηθεί από το διαιτητή και έχει γραφτεί στο Φ.Α. αυτή η παρατήρηση».

Παράγραφος 2: «Ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή εκατόν είκοσι ευρώ (120), αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα εξαιτίας υβριστικής συμπεριφοράς -έργω ή λόγω-, ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας».

Παράγραφος 3: «Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή [14] βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα».

Πηγή: sport-fm.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης