Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, καθώς επικράτησε στο ΟΑΚΑ, 1-0 του Ολυμπιακού. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 34’ ο Αϊντάρεβιτς με χτύπημα φάουλ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μποτία στο 75’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πατήστε εδώ και δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ένωση έφερε το ματς στα μέτρα της και είχε καλύτερη απόδοση από τον Ολυμπιακό φτάνοντας στην τελική νίκη. Η πρώτη καλή στιγμή δημιουργήθηκε στο 30’ όταν ο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως αστόχησε στο πλασέ απέναντι στον Λεάλι.

Τέσσερα λεπτά μετά η ΑΕΚ σημείωσε το γκολ, το οποίο τελικά έκρινε την αναμέτρηση. Ο Μποτία προσπάθησε να διορθώσει ατομικό λάθος και έκανε φάουλ στον Πατίτο έξω από την περιοχή. Ο Αϊντάρεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, αφού η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ντα Κόστα και κατέληξε στα δίχτυα, στο 34΄.

Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 66΄ με εξαιρετική κίνηση του Αραούχο, που απέφυγε τον Μποτία και σούταρε με δύναμη, αλλά ο Λεάλι απέκρουσε. Ένα λεπτό αργότερα, ο Σιμόες πρόλαβε τον Ελιουνούσι διώχνοντας τελευταία στιγμή τη μπάλα, με τον Ολυμπιακό να αρκείται σε κάποια μακρινά σουτ, που δεν προκάλεσαν πολλά προβλήματα στον Μπάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 75΄ αποβλήθηκε ο Μποτία για μαρκάρισμα στον Χριστοδουλόπουλο και ο Ολυμπιακός έμεινε με παίκτη λιγότερο, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να διαχειριστεί τον αγώνα και να φτάσει στη νίκη με το σκορ στο 1-0.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0 (Novasports 1)

Γκολ: 34′ Αϊντάρεβιτς

Κίτρινες κάρτες:
Αϊντάρεβιτς, Ντίντακ, Βράνιες, Μπακασέτας, Αραούχο – Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελιγιουνούσι, Μάρτινς

Κόκκινες κάρτες:
75′ Μποτία

ΑΕΚ:
Μπάρκας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (66′ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (84′ Βινίσιους), Ροντρίγκες (55′ Γιόχανσον), Αραούχο.

Ολυμπιακός:
Λεάλι, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό (63′ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης (77′ Ρέτσος), Ελιγιουνούσι (73′ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης