Ο Λιβάι Γκαρσία, ο εξτρέμ από την Καραϊβική που βρίσκεται στη λίστα του Ίλια Ίβιτς, αποτελεί μια πολύ καλή περίπτωση για την ΑΕΚ. Έχει ήδη κατατεθεί η πρώτη –διερευνητική- πρόταση για να ανιχνευθούν οι προθέσεις της ομάδας του, της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, όμως η υπόθεση εξελίσσεται αρνητικά. Η οικονομική διαφορά που αυτή τη στιγμή είναι μεγάλη (800.000 δίνει η ΑΕΚ, 2.000.000 ζητάει ο Μπεϊτάρ) δεν είναι το μείζον πρόβλημα, αφού πρόκειται για την πρώτη τοποθέτηση των συλλόγων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο αποτελεί η εμπλοκή μάνατζερ ο οποίος ζητάει υψηλή προμήθεια για τη μεταγραφή κι αυτό είναι… «κόκκινο πανί» για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Συν τοις άλλοις, υπάρχει και δηλωμένο ενδιαφέρον της Κασίμπασα, που είναι διατεθειμένη να πληρώσει ενοίκιο για να τον αποκτήσει ως δανεικό, ενώ καλύπτει το συμβόλαιο του παίκτη. Αυτή τη στιγμή, η Μπεϊτάρ ανάμεσα στις δύο εναλλακτικές προτιμάει αυτή της τουρκικής ομάδας, θεωρώντας βέβαιο ότι ο παίκτης θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη χρηματιστηριακή του αξία, αγωνιζόμενος στη Super Lig. Ο εξτρέμ που κατάγεται από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο είναι 22 στα 23 και έχει συμβόλαιο για ακόμα δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα του δεν «καίγεται» για να τον πουλήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον της Λεγανές για τον Μιχάλη Μπακάκη. Ο σύλλογος της Segunda Division δεν έχει καταθέσει ακόμα επίσημη πρόταση, όμως έχει κάνει διερευνητική επαφή. Ο Μπακάκης ασφαλώς και εξετάζει με ενδιαφέρον το ενδεχόμενο της «μετανάστευσης», καθώς είναι 29 ετών, παίζει από το 2014 στην ΑΕΚ και γνωρίζει πως όσο περνούν τα χρόνια η πιθανότητα της εμπειρίας του εξωτερικού θα απομακρύνεται.

Όπως και να έχει, πάντως, τόσο για θέματα μεταγραφών, όσο και για το «καυτό» μέτωπο των ανανεώσεων (Λιβάγια, Ολιβέιρα) η ΑΕΚ «παγώνει» τις διαδικασίες για τις επόμενες ημέρες, καθώς η προσοχή εστιάζεται ξανά στον τελικό κυπέλλου του Σαββάτου (12/9, 21:00) εναντίον του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης