Του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Η ΑΕΚ το καλοκαίρι έψαχνε επιθετικό που θα πλαισιώσει τον Νέλσον Ολιβέιρα στη γραμμή κρούσης της ομάδας και το απόγευμα της 25ης Αυγούστου του 2020 ανακοίνωσε την απόκτηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία μεταγραφή αθόρυβη, δίχως «χρυσόσκονη» πάνω της, η οποία όμως έχει αποδειχθεί πραγματικό χρυσάφι.

Κι αυτό γιατί ο Ιρανός στράικερ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τα κιτρινόμαυρα και με τα γκολ του έχει… ξελασπώσει ουκ ολίγες φορές την ΑΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό συνέβη άλλωστε για ακόμη μία φορά τη Δευτέρα, όταν ο Ανσαριφάρντ σκόραρε και χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία.

Έτσι, από εκεί που ο 30χρονος επιθετικός αποκτήθηκε ως μία αξιόπιστη λύση που θα έρχεται από τον πάγκο, με το… σπαθί του έχει κερδίσει φανέλα βασικού στα περισσότερα ματς και με εννέα τέρματα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Τα οκτώ από τα γκολ που έχει πετύχει ο Ανσαριφάλντ με τον δικέφαλο στο στήθος τα έχει σημειώσει στο πρωτάθλημα και μάλιστα τα πέντε εξ αυτών έχουν βοηθήσει την ΑΕΚ να πάρει «τρίποντα».

 

Ο Ιρανός στράικερ, ο οποίος ως γνωστόν συστήθηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό με τον Πανιώνιο και ακολούθως έπιασε λιμάνι, αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Ολυμπιακού, για να ακολουθήσουν οι θητείες του στη Νότιγχαμ Φόρεστ και στην Αλ Σαϊλία του Κατάρ, φρόντισε με το… καλημέρα να κάνει απόσβεση της μεταγραφής του.

Ο λόγος φυσικά γίνεται για το χρυσό του γκολ στο ματς των πλέι οφ του Europa League με τη Βόλφσμπουργκ, το οποίο ως γνωστόν άνοιξε για την ΑΕΚ τις πύλες των ομίλων της διοργάνωσης.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Ιρανός επιθετικός είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 87ο λεπτό και επτά λεπτά αργότερα με μία ενέργεια ενδεικτική της κλάσης του και ένα αριστοτεχνικό πλασέ… ξεδόντιασε τους «λύκους» και, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, έστειλε την ΑΕΚ στους ομίλους.

Το γκολ του με τη Βόλφσμπουργκ που έστειλε τον «δικέφαλο» στους ομίλους του Europa League:

 

Με την ψυχολογία στο ζενίθ έπειτα από αυτό το γκολ ο Ανσαριφάρντ άνοιξε λογαριασμό και στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Αυτό συνέβη στις 18 Οκτωβρίου στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, με τον 30χρονο στράικερ να βρίσκει δίχτυα και στο επόμενο ματς της Ένωσης, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν ευστόχησε σε πέναλτι και χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο.

Στις επόμενες τρεις αναμετρήσεις των «κιτρινόμαυρων» απέναντι σε Λέστερ, ΟΦΗ και Ζόρια, ο Ανσαριφάρντ «σίγησε», με τον ποδοσφαιριστή να επιστρέφει στα γκολ στην εμφατική (4-1) νίκη της ομάδας του επί της ΑΕΛ, όταν είχε μπει ως αλλαγή στο 60’ καταφέρνοντας να σκοράρει λίγα λεπτά αργότερα.

Το επόμενο γκολ του πρώην στράικερ του Ολυμπιακού ήρθε στην Τρίπολη, με τον Καρίμ να κάνει το 2-1 για την αθηναϊκή ομάδα, χαρίζοντάς της τρεις ακόμη πολύτιμους βαθμούς.

Και μπορεί στο αθηναϊκό clasico με τον Παναθηναϊκό να μη βρήκε δίχτυα, ωστόσο επέστρεψε δριμύτερος στα γκολ απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Μάλιστα ο Καρίμ πέτυχε δύο γκολ, συμβάλλοντας στην επικράτηση της Ένωσης με 4-3 σκορ, σε ένα ματς που λίγο έλειψε να… αυτοκτονήσει η «Ένωση» στο τέλος, ενώ ως γνωστόν χτύπησε και χθες στη Λαμία, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε ακόμα ένα τρίποντο της ΑΕΚ.

Tα γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ στον πρώτο γύρο του εφετινού πρωταθλήματος:

 

Έτσι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ μέχρι στιγμής τηρεί (και με το παραπάνω) την υπόσχεση που είχε δώσει στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ.

Τότε με αφορμή την επιλογή του αριθμού 11 για τη φανέλα του (σ.σ.: αυτό φορούσαν στο παρελθόν μεγάλες δόξες της ομάδας όπως οι Μαύρος και Νικολαΐδης) είχε πει: «Ξέρω τι σημαίνει νούμερο 11 για την ΑΕΚ. Και θα προσπαθήσω και εγώ να ανταποκριθώ σ΄ αυτή την ευθύνη.

Να δουλέψω σκληρά και να κάνω περήφανο τον κόσμο και το κλαμπ. Παίρνω την ευθύνη και θα δώσω τα πάντα με την φανέλα με το νούμερο 11».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης