Ο Όλεγκ Νταντσένκο αναμένεται την Τρίτη (26/1) στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στην ΑΕΚ. Ο Ουκρανός δεξιός μπακ-χαφ επέστρεψε στην πατρίδα του από την Τουρκία, όπου βρισκόταν σε προετοιμασία με την Ούφα, ουραγό του πρωταθλήματος Ρωσίας. Ο 26χρονος άσος ανήκει στη Ρούμπιν Καζάν και αναμένεται να παραχωρηθεί ως δανεικός έως το τέλος της σεζόν στην Ένωση, προκειμένου να καλύψει το κενό στο ρόστερ που αφορά το δεξί άκρο της άμυνας.

Εκεί υπάρχει μόνο ο Μιχάλης Μπακάκης, καθώς ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος και ο Παουλίνιο δεν υπολογίζονται από τον Χιμένεθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νταντσένκο είναι γεννημένος στη Ζαπορίζια την 1η Αυγούστου του 1994 και γύρω στα 20 θεωρούνταν μεγάλο ταλέντο του ουκρανικό ποδοσφαίρου, με μόνιμη παρουσία στις «μικρές» εθνικές ομάδες. Αποκτήθηκε από την πανίσχυρη Σαχτάρ Ντόνετσκ τον Φεβρουάριο του 2016, όμως από τότε η καριέρα του δεν είχε την εξέλιξη που αναμενόταν.

Πέρασε ως δανεικός από μικρές ομάδες (Τσερνομόρετς, Άνζι, Ένισεϊ) και το καλοκαίρι του 2019 τον απέκτησε η Ρούμπιν Καζάν έναντι 1.000.000 ευρώ. Στην πρώτη χρονιά του στη Ρωσία πήγε αρκετά καλά με 19 ματς, όμως προς το τέλος περιθωριοποιήθηκε κι αυτό έφερε νέο δανεισμό τον Αύγουστο του 2020 στη μικρότερης δυναμικότητας Ούφα, όπου αγωνιζόταν μέχρι πέρσι ο Ιονούτς Νεντελτσεάρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης