Η ΑΕΚ έπεσε θύμα έκπληξης της Τετάρτη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την ομάδα της Ηπείρου στο ΟΑΚΑ, για τη 19η αγωνιστική της Super League.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα με δύο γκολ διαφορά που γνωρίζει η «Ένωση» στο πρωτάθλημα, μετά από 26 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ήταν 11 Νοεμβρίου του 2018 όταν ο Ατρόμητος πέρασε από το ΟΑΚΑ με το ίδιο σκορ (0-2) με το οποίο επικράτησε και χθες (27/1) ο ΠΑΣ Γιάννινα. Τα δύο ματς παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες…

Κατ΄ αρχάς διεξήχθησαν αμφότερα κεκλεισμένων των θυρών, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Τότε οι «κιτρινόμαυροι» ήταν τιμωρημένοι, τώρα αυτό συνέβη λόγω του Covid-19. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς εναντίον του Ατρόμητου «σημάδεψαν» τρεις φορές τα δοκάρια και εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και στα δύο ματς, ο Μάνταλος είχε δοκάρι. Και το 2018 και χθες, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γκολ στο τέλος της αναμέτρησης, με τη διαφορά ότι ο Λεό διαμόρφωσε για τον ΠΑΣ το τελικό 0-2 στο 87΄, ενώ πριν από τρία χρόνια ο Ρισβάνης άνοιξε το σκορ στο 88΄, για να το κλείσει ο Κουλούρης στο 90΄.

Δέκα από τους 14 «κιτρινόμαυρους» που αγωνίστηκαν τότε δεν βρίσκονται πλέον στην ομάδα: Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ, Άλεφ, Γιαννιώτας, Μπογέ, Πόνσε και Μπακασέτας. Παραμένουν οι Μπακάκης, Μάνταλος, Σιμόες, ενώ ο Λιβάγια δεν έπαιξε χθες (τιμωρημένος) και επιπλέον έχει ανακοινωθεί ότι θα φύγει.

Τότε προπονητής της Ένωσης ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και με την ήττα αυτή άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αντικατάστασή του, που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020.

Αντικαταστάθηκε από τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος είναι και ο τωρινός τεχνικός της ΑΕΚ, αφού μεσολάβησαν οι Καρντόσο, Κωστένογλου, Καρέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης