Η ΑΕΚ επικράτησε με το ευρύ 4-1 της ΑΕΛ στη Ριζούπολη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League. Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 55’ με τον Μαχαίρα, όμως η Λάρισα ισοφάρισε στο 67’ με τον Σπαρβ. Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τελικά στη νίκη με τα τέρματα των Ανσαριφάρντ (72’), Σιμόες (78’) και Γαλανόπουλου (89’).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ματς ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό και ευκαιρίες εκατέρωθεν. Για την ΑΕΚ που είχε σε πολύ μεγάλο ποσοστό κατοχή της μπάλας, ο Λόπες αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 8΄, ενώ ο Αλμπάνης είδε τον Νάγκι να πραγματοποιεί φανταστική απόκρουση στο τεχνικό σουτ που επιχείρησε στο 21′. Όμως και η ΑΕΛ από την πλευρά της απείλησε στο 11΄ με τον Σβάρνα να παίρνει «τη μπουκιά από το στόμα» του Πλατέλλα που ήταν έτοιμος να σκοράρει. Με την πάροδο του χρόνου ο ρυθμός έπεσε και οι «βυσσινί» εγκλώβισαν την ΑΕΚ σε πιο αργό «τέμπο» που σίγουρα ευνοεί την ομάδα που αμύνεται.

Εκείνος που έλυσε το γόρδιο δεσμό ήταν ο «βενιαμίν» της ΑΕΚ, ο Θεοδόσης Μαχαίρας. Ο παίκτης που έχει δικαιώσει απόλυτα την εμπιστοσύνη του Μάσιμο Καρέρα, πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με «κατέβασμα» και εκτέλεση σε πρώτο χρόνο στο 55΄ και θα το θυμάται καιρό καθώς ήταν το πρώτο της επαγγελματικής του καριέρας. Στο 67΄ με «οβίδα» του Σπαρβ η ΑΕΛ έφερε το ματς ξανά στα ίσια, αλλά η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ.

Ένα «φτηνό» λάθος του Μούζεκ έδωσε τη δυνατότητα στον Μάνταλο να κλέψει τη μπάλα και να περάσει ασίστ στον Ανσαριφάρντ ο οποίος πολύ γρήγορα, στο 72΄, έφερε ξανά την ΑΕΚ σε θέση οδηγού. Εκείνος που «καθάρισε» το ματς ήταν ο Αντρέ Σιμόες, στην επιστροφή του μετά από απουσία 1,5 μήνα. Με βολίδα έξω από την περιοχή και θυμίζοντας αρκετά το γκολ εναντίον της Βόλφσμπουργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ο «υπαρχηγός» έγραψε το 3-1 και επέκτεινε το εντυπωσιακό σερί της ΑΕΚ η οποία ως γηπεδούχος στη Ριζούπολη μετράει μόνο νίκες. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Κώστας Γαλανόπουλος, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 89΄ με έξοχη εκτέλεση μετά από νέα ασίστ του Μάνταλου.

Το ματς ολοκληρώθηκε με έντονη ανησυχία όσον αφορά την κατάσταση του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό, τέσσερις ημέρες πριν το καθοριστικής σημασίας ματς με τη Ζόρια για το Europa League.

ΑΕΚ – ΑΕΛ 4-1 (Novasports 1)

Γκολ: 55′ Μαχαίρας (AEK), 67′ Σπαρβ (ΑΕΛ), 72′ Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ), 78′ Σιμόες (ΑΕΚ), 89′ Γαλανόπουλος (ΑΕΚ)

 

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Νεντελτσεάρου, Σιμόες – Πλατέλλας

Κόκκινες κάρτες:

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Λόπες (66′ Ινσούα), Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Σιμόες, Σάκχοφ (81′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Αλμπάνης, Μαχαίρας (67′ Λιβάγια), Ολιβέιρα (60′ Ανσαριφάρντ – 82′ Τάνκοβιτς).

ΑΕΛ: Νάγκι, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντουρμισάι, Πλατέλλας (86′ Γιουνές), Μούζεκ (78′ Τρούγιτς), Μπέρτος (86′ Γρηγορόπουλος), Νικολιάς (46′ Τόρζε).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης