Στις 28 Ιουνίου του 1997 διεξήχθη ένας αγώνας πυγμαχίας που έμελλε να μείνει στην ιστορία, «αμαυρώνοντας» τη φήμη του αθλήματος.

Ο Mike Tyson χάνει από τον αντίπαλό του Evander Holyfield . Είχε προηγηθεί αγώνας τον Νοέμβριο του 1996 στο Λας Βέγκας στον οποίο κερδισμένος βγήκε και πάλι ο Holyfield. Η νίκη του ήρθε όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης σταμάτησε τον αγώνα στον γύρο 11 και έτσι ο Holyfield κατέκτησε για τρίτη φορά το τίτλο βαρέων βαρών. Πολλές καταγγελίες έγιναν σχετικά με το αποτέλεσμα και έτσι προγραμματίστηκε και δεύτερος αγώνας μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη αναμέτρηση στις 28 Ιουνίου απέφερε τεράστια κέρδη, καθώς αγοράστηκε από 1.990.000 ανθρώπους και από τότε μέχρι και το 2007 αποτέλεσε ρεκόρ πωλήσεων για ένα pay per view.

Στο τέλος του τρίτου γύρου, έπειτα από πολλή ένταση και αντιμαχία μεταξύ των δύο πυγμάχων, ο αγώνας διακόπηκε καθώς ο Mike Tyson δάγκωσε τον αντίπαλο του στο αυτί, προκαλώντας του σοβαρό τραύμα.
Το δάγκωμα του ήταν αρκετά σοβαρό εφόσον αφαίρεσε ένα κομμάτι από το δεξί αυτί του Holyfield. Μετά τον αγώνα, άρχισαν ταραχές στην αρένα και πολλοί από τους ανθρώπους έφυγαν τραυματισμένοι.

Τον Ιούλιο του 1997 η άδεια πυγμαχίας του Tyson ακυρώθηκε από το κράτος της Νεβάδα. Επιπλέον πλήρωσε πρόστιμο τριών εκατομμυρίων δολαρίων και τα έξοδα της ακρόασης. Η ανάκληση δεν ήταν νόμιμη και η επιτροπή ψήφισε 4-1 για να αποκατασταθεί η άδεια πυγμαχίας του στις 18 Οκτωβρίου του 1998.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης