Ο Ελληνοαυστραλός, Τζορτζ Καμπόσος, είναι από τα ξημερώματα της Κυριακής ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στη Lightweight κατηγορία της πυγμαχίας, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του επί του Αμερικανού Τεόφιμο Λόπεζ, στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν».

Ο μποξέρ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στο φαβορί του αγώνα, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του και φτάνοντας σε νοκ ντάουν επί του αντιπάλου του στον πρώτο γύρο. Τελικά, η νίκη ήρθε με split decision, που του χάρισε τον τίτλο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Λόπεζ μετά την ήττα του απώλεσε τρεις τίτλους (WBA, WBO, IBF), ενώ δήλωσε πως μπορεί να αλλάξει κατηγορία.

Ο μεγάλος νικητής μετά την τεράστια επιτυχία του αφιέρωσε τη νίκη στον Έλληνα παππού του: «Πίστεψα στον εαυτό μου και τον στήριξα. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον παππού μου, τον Τζορτζ Καμπόσος, ο οποίος πέθανε πριν από δύο μήνες, αλλά ξέρω ότι είναι εδώ μαζί μου», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο 28χρονος πυγμάχος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον αντίπαλό του: «Θέλω να απολαύσει τον γιο του. Ξεχάστε τα όλα αυτά, τα παιδιά μας είναι ό,τι πιο σημαντικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης