Διπλό «χτύπημα» δέχεται η Βραζιλία στην προσπάθεια που καταβάλλει στο Μουντιάλ του Κατάρ για να κατακτήσει τον 6ο παγκόσμιο τίτλο της.

Ο επιθετικός της «Σελεσάο», Γκαμπριέλ Ζεσούς και ο αμυντικός, Αλεξ Τέλες, τέθηκαν νοκ άουτ από το υπόλοιπο της διοργάνωσης, μετά τους τραυματισμούς που «κληρονόμησαν» στο τελευταίο ματς της πρώτης φάσης των ομίλων (7ος) με το Καμερούν, το βράδυ της Παρασκευής (2/12).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο (3/12) από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας οι δύο παίκτες δεν θα μπορέσουν να ενισχύσουν άλλο την Εθνική ομάδα, καθώς τα προβλήματα τραυματισμών τους είναι αδύνατο να ξεπεραστούν άμεσα.

Ο Τέλες αντικαταστάθηκε στο 54ο λεπτό, ενώ 10 λεπτά μετά αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και ο Ζεσούς.

«Οι Άλεξ Τέλες και Γκαμπριέλ Ζεσούς υποβλήθηκαν σε εξετάσεις το πρωί του Σαββάτου συνοδευόμενοι από τον γιατρό της εθνικής ομάδας, Ροντρίγκο Λάσμαρ, και η μαγνητική τομογραφία στο δεξί τους γόνατο επιβεβαίωσε την έκταση των τραυματισμών και την αδυναμία έγκαιρης αποκατάστασης για να συνεχίσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η CBF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βραζιλία, ένα από μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, θ΄ αντιμετωπίσει τη Νότια Κορέα στην φάση των «16» την ερχόμενη Δευτέρα (5/12) κι ενώ υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες (σ.σ. Νεϊμάρ, Ντανίλο, Άλεξ Σάντρο), που ελπίζουν να ξεπεράσουν γρήγορα τα προβλήματά τους για να επιστρέψουν στην ομάδα.

Ο Νεϊμάρ εξακολουθεί να αναρρώνει από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο που υπέστη στην πρεμιέρα της Βραζιλίας εναντίον της Σερβίας και πλέον, ο Τίτε διαθέτει μόνο έναν καθαρόαιμο αριστερό μπακ, μετά την απώλεια του Τέλες.

Οι βασικοί φουλ μπακ, Ντανίλο και Άλεξ Σάντρο, αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών που υπέστησαν πριν το παιχνίδι με το Καμερούν κι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει (όπως και για τον Νεϊμάρ) εάν θα προλάβουν το ματς με τους Ασιάτες.

Εάν δεν αγωνιστεί κανένας από τους δύο προαναφερθέντες, ίσως να μετατοπιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας ο (σέντερ μπακ) Μαρκίνιος και ο 39χρονος, Ντάνι Άλβες, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής έγινε ο γηραιότερος Βραζιλιάνος που ξεκίνησε σε αγώνα Παγκόσμιου Κυπέλλου, θα μπορούσε να καλύψει τη δεξιά πτέρυγα.

Εάν ο Τίτε επιλέξει να χρησιμοποιήσει τον κεντρικό αμυντικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Έντερ Μιλιτάο, σε κάποιο από τα δύο άκρα, όπως έκανε εν τη απουσία του Ντανίλο απέναντι στην Ελβετία, η Βραζιλία δεν θα είχε άλλο “καθαρό” αμυντικό στον πάγκο της!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης