Τρεις ποδοσφαιριστές, όλοι τους Γάλλοι, οι Καρίμ Μπενζεμά, Εντουαρντό Καμαβιγκά και Φερλάντ Μεντί, θα επιχειρήσουν (εφόσον οι «τρικολόρ» κατακτήσουν το τρόπαιο στο Κατάρ) στον τελικό απέναντι στην Αργεντινή (18/12-17:00) να μπουν στο «κλειστό κλαμπ» του Κριστιάν Καρεμπέ και της διάσημης παρέας του, εξασφαλίζοντας θέση στην παγκόσμια ελίτ, εκείνων που έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League και το Μουντιάλ την ίδια χρονιά.

Έως τώρα μόλις εννέα παίκτες το έχουν καταφέρει, ανάμεσά τους και ο νυν αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες τέσσερις φορές που η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το Champions League την ίδια χρονιά με το Παγκόσμιο Κύπελλο: Κριστιάν Καραμπέ το 1998, Ρομπέρτο Κάρλος το 2002, Τόνι Κρόος το 2014 και Ραφαέλ Βαράν το 2018.

Μπενζεμά, Καμαβιγκά και Μεντί έχοντας κατακτήσει το Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι (1-0 τη Λίβερπουλ), στο Μουντιάλ του Κατάρ (20/11-18/12), έχουν προϋποθέσεις να «γράψουν ιστορία».

Οι εννέα ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο την ίδια χρονιά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1974: Ζεπ Μάγιερ, Πολ Μπράιτνερ, Χανς-Γκέοργκ Σβάρτσενμπεκ, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Γκερντ Μίλερ, Ούλι Χένες (Μπάγερν & Δ. Γερμανία)

1998: Κριστιάν Καρεμπέ (Ρεάλ Μαδρίτης & Γαλλία)

2002: Ρομπέρτο Κάρλος (Ρεάλ Μαδρίτης & Βραζιλία)

2018: Ραφαέλ Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης & Γαλλία)

Μόνο δέκα παίκτες έχουν κατακτήσει Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την ίδια χρονιά:

1964: Λουίς Σουάρεθ (Ιντερ & Ισπανία)

1988: Χανς φαν Μπρόκελεν, Ρόναλντ Κούμαν, Μπέρι φαν Αερλε, Γκέραλντ Φάνενμπουργκ (Αϊντχόφεν & Ολλανδία)

2012: Φερνάντο Τόρες, Χουάν Μάτα (Τσέλσι & Ισπανία)

2016: Κριστιάνο Ρονάλντο, Πέπε (Ρεάλ Μαδρίτης & Πορτογαλία)

2021 (χρονιά που έγινε το Euro 2020 λόγω Covid-19): Ζορζίνιο (Τσέλσι/Ιταλία)

Ο Έμερσον Παλμιέρι (Τσέλσι/Ιταλία) δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα, αφού ήταν στην αποστολή της Τσέλσι στον τελικό του UCL 2021 με τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά δεν αγωνίστηκε.

Επίσης ο Βιμ Κιφτ δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα. Αν και είχε πανηγυρίσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1988 με την Αϊντχόφεν, ήταν στην αποστολή της Ολλανδίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1988, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ο Νικολά Ανελκά της Ρεάλ Μαδρίτης είχε την ίδια… μοίρα με την εθνική Γαλλίας το 2000, ενώ ο συμπαίκτης του, Κριστιάν Καρεμπέ, ήταν στην αποστολή, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε στους τελικούς τόσο του Champions League 2000 όσο και του EURO 2000.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης