Το Κατάρ θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, όταν αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη, όπως δήλωσε ο τεχνικός των αμφιτρυώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Φέλιξ Σάντσεθ, την παραμονή της αναμέτρησης, η οποία ενδέχεται να καθορίσει τη… μοίρα τους στο εφετινό Μουντιάλ.

Οι πρωταθλητές Ασίας ελπίζουν ότι θα αποφύγουν να γίνουν μόλις οι δεύτεροι «οικοδεσπότες» Παγκοσμίου Κυπέλλου που αποκλείονται στον πρώτο γύρο της τελικής φάσης, μετά τη Νότια Αφρική το 2010. Υπενθυμίζεται ότι το Κατάρ ηττήθηκε 2-0 από τον Ισημερινό στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης, μετά από μια απογοητευτική εμφάνιση, με αποτέλεσμα πολλοί φίλαθλοι να αποχωρήσουν από το γήπεδο 20 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να παίξουμε ελεύθερα και χωρίς πίεση και να είμαστε καλύτεροι απ’ ό,τι συνέβη στο πρώτο παιχνίδι, αυτή η ομάδα έχει κάτι να αποδείξει» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός τεχνικός και συνέχισε: «Τα παιχνίδια ελέγχονται από πολλούς παράγοντες, αλλά το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο εάν δεν δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου, θα τιμωρηθείς».

Ο Σάντσεθ, ο οποίος στις 13 Δεκεμβρίου θα γιορτάσει τα 47α γενέθλιά του, άφησε να εννοηθεί ότι δεν περιμένει άλλη μια απογοητευτική εμφάνιση, όπως αυτή με τον Ισημερινό, και εξέφρασε την επιθυμία η ομάδα του να παίξει με τη συνήθη προσωπικότητά της και να κάνει περισσότερα πράγματα. «Συναισθηματικά, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και η αντιμετώπιση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι εντελώς διαφορετική. Ελπίζω ότι η εμφάνιση θα είναι ανταγωνιστική κόντρα στη Σενεγάλη» πρόσθεσε.

Τέλος, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως ένας πρόωρος αποκλεισμός από το Μουντιάλ θα σημάνει το τέλος του πρότζεκτ του Κατάρ ως προς το ποδόσφαιρο. «Είμαστε μια μικρή χώρα, η μικρότερη που διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Προετοιμάσαμε τους εαυτούς μας για την πιθανότητα ενός πρόωρου αποκλεισμού, αλλά αυτό δεν σημαίνει το τέλος του πρότζεκτ. Είμαι σίγουρος ότι το Κατάρ θα συνεχίσει το πρότζεκτ του για να διατηρήσει μια δυνατή ομάδα, να αγωνιστεί και να προκριθεί στις προσεχείς διοργανώσεις» κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης