Η Σενεγάλη ήταν η απόλυτη θριαμβεύτρια στον «τελικό» με το Εκουαδόρ που είχε ως… έπαθλο τη 2η θέση του 1ου ομίλου και την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, καθώς επικράτησε με 2-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, σε ένα ματς με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων που «έσπασε» καρδιές μέχρι το τελικό σφύριγμα του Κλεμάν Τουρπέν…

Τα «λιοντάρια της Τεράνγκα», αν κι αγωνίζονται στο εφετινό Μουντιάλ χωρίς τον ηγέτη τους Σαντιό Μανέ, προηγήθηκαν στο 44’ με το εύστοχο πέναλτι του Σαρ και παρά την ισοφάριση του Καϊσέδο στο 68’, ο αρχηγός, Καλιντού Κουλιμπαλί στο 70’ έδωσε το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Σενεγαλέζους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο «Khalifa International Stadium» της Ντόχα, η Σενεγάλη ήταν πιστή στο ραντεβού της με την πρόκριση σε νοκ-άουτ φάση έπειτα από 20 χρόνια. Με τον Αλιού Σισέ να οδηγεί την ομάδα του στον επόμενο γύρο, αυτή τη φορά σαν προπονητής, στην επέτειο δύο χρόνων από τον θάνατο του εμβληματικού μέσου της Σενεγάλης, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ.

 

Οι Αφρικανοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και ξεκίνησαν το ματς με πολύ μεγάλη ένταση. Στο 3’ ο Ιντρίσα Γκέιγ και στο 8’ ο Ντιά έχασαν μοναδικές ευκαιρίες σουτάροντας άουτ αν και βρέθηκαν σε θέση βολής απέναντι στον Γκαλίντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίεση των Σενεγαλέζων ανταμείφθηκε στο 44’, όταν Χινκαπιέ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Σαρ. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε κάνοντας το 1-0 για τους Σενεγαλέζους.

Στο δεύτερο μέρος ο Ισημερινός βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει και να ξαναπάρει το «εισιτήριο» της πρόκρισης στα δικά του χέρια. Οι αλλαγές του Άλφαρο τόνωσαν την επίθεση της ομάδας του με τον Σιφουέντες να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 49’ μπροστά από τον Μεντί.

Στο 68’ από εκτέλεση κόρνερ, ο Τόρες έπιασε την πρώτη κεφαλιά κι ο Καϊσέδο από κοντά έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η χαρά των παικτών του Ισημερινού κράτησε, ωστόσο, μόλις δύο λεπτά. Στο 70’ από εκτέλεση φάουλ με γέμισμα από δεξιά, η μπάλα εξοστρακίστηκε στο σώμα του Βαλένσια, στρώθηκε στον Κουλιμπαλί που δεν αστόχησε κάνοντας με δυνατό βολέ το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Εκουαδόρ – Σενεγάλη 1-2 (ΑΝΤ1+, antenna.gr)

Γκολ: 44′ πεν. Σαρ (Σενεγάλη), 68′ Καϊσέδο (Εκουαδόρ), 70′ Κουλιμπαλί (Σενεγάλη)

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Γκιέιγ

Κόκκινες κάρτες:

Εκουαδόρ (Γκουστάβο Άλφαρο): Γαλίνδες, Πρεσιάδο (85′ Πορόζο), Εστουπινιάν, Χινκαπιέ, Τόρες, Γρουέσο (46′ Σιφουέντες), Καϊσέδο, Φράνκο (46′ Σαρμιέντο), Βαλένσια, Πλάτα, Εστράδα (64′ Ρεάσκο).

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Ντιαλό, Κουλιμπαλί, Τζέικομπς, Σις (Ν. Μεντί), Γκούειγ, Εντιαγέ (75′ Μπαμπά), Σαρ, Γκιέιγ, Ντιά (90+5′ Σισέ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης