Ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, είπε ότι θα φορούσε το πολύχρωμο περιβραχιόνιο «One Love» στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και θα έβλεπε τι θα συμβεί, αλλά φρόντισε να προσθέσει ότι «δεν ήταν δική του δουλειά» να αποφασίσει τι θα κάνει ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Μάνουελ Νόιερ.

Τα σχόλια του Χάμπεκ, έγιναν εν μέσω διαμάχης για το συγκεκριμένο σύμβολο και την χρησιμοποίηση του στο Μουντιάλ του Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς από τον τηλεοπτικό σταθμό ZDF εάν οι παίκτες πρέπει να φορούν το περιβραχιόνιο, ο Χάμπεκ απάντησε: «Δεν είμαι σύμβουλος μέσων ενημέρωσης της DFB (γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας) και δεν είμαι ο Μάνουελ Νόιερ, αλλά υπάρχει η ευκαιρία».

«Είμαι ένας πολιτικός που προσπαθώ να κάνω σωστά τη δουλειά μου, αλλά τι θα γινόταν εάν συνέβαινε τώρα; Θα ήθελα να μάθω και θα το ρίσκαρα», πρόσθεσε.

Τα συγκεκριμένα σχόλια, έρχονται μετά την «υποχώρηση» των παικτών που φέρουν το περιβραχιόνιο του αρχηγού, στις απειλές της FIFA για τιμωρία με κίτρινη κάρτα στην έναρξη κάθε αγώνα που θα συνέβαινε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε «απάντηση» της, η Rewe, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Γερμανίας, διέκοψε την διαφημιστική της συνεργασία με την DFB.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης