Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη Γαλλία μεταξύ Μαροκινών και Γάλλων μετά το τέλος του ημιτελικού αγώνα ποδοσφαίρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γαλλίας- Μαρόκου. Αποτέλεσμα ήταν ένα 14χρονο παιδί να χτυπηθεί θανάσιμα από αυτοκίνητο.

Στο όχημα στο οποίο επέβαιναν Γάλλοι οπαδοί περικυκλώθηκε από αρκετούς Μαροκινούς οπαδούς, ένας από αυτούς μάλιστα ξήλωσε μια σημαία από το ΙΧ. Ο οδηγός έκανε αναστροφή και παρέσυρε τον 14χρονο Μαροκινό. Στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα νέο παιδί χτυπήθηκε στο Μονπελιέ από έναν ασυνείδητο οδηγό μετά τον ημιτελικό. Πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του στα επείγοντα του νοσοκομείου. Το όχημα εντοπίστηκε κοντά στο συμβάν, ενώ αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει η ανακοίνωση της νομαρχίας του Ερό.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αναφορές παρασύρθηκε από αυτοκίνητο με γαλλική σημαία. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση για τα τραγικό συμβάν, το αγόρι εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.Ο ανήλικος που έχασε τη ζωή του με τόσο τραγικό τρόπο, φέρεται να ήταν μέλος μιας ομάδας ατόμων που είχαν περικυκλώσει ένα αυτοκίνητο με γαλλική σημαία.

Το εν λόγω όχημα έχει κατασχεθεί από την Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για τα αίτια του θανάτου του νεαρού αγοριού. Η αστυνομία αναζητά τον οδηγό, ο οποίος εγκατέλειψε το όχημά του κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Παρακολουθήστε την στιγμή του τραγικού συμβάντος:

Συμπλοκές μεταξύ Γάλλων και Μαροκινών φιλάθλων σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας παρά το γεγονός ότι είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα γθια την αποφυγή επεισοδίων. 

Δείτε τα χαρακτηρισικά στιγμιότυπα των επεισοδίων στη Λιόν, το Μονπελιέ,  τη Λιλ και την Αβινιόν.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης