Φαντασμαγορική ήταν η τελετή έναρξης του Μουντιάλ της Ρωσίας, η οποία διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης στο Luzhniki της Μόσχας μισή ώρα πριν από τη σέντρα στον εναρκτήριο αγώνα της διοργάνωσης, ανάμεσα στην «οικοδέσποινα» και τη Σαουδική Αραβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από την πρεμιέρα της διοργάνωσης, περί τους 500 χορευτές, γυμναστές και τραμπολίστες εμφανίστηκαν στο χορτάρι του μεγαλύτερου γηπέδου της χώρας, δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στην παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου, με επίκεντρο φυσικά τη ρωσική κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η τελετή έναρξης άρχισε με τον παλαίμαχο Βραζιλιάνο αστέρα, Ρονάλντο, να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να εκτελέσει χρέη παρουσιαστή και τον Ρόμπι Γουίλιαμς για να ψυχαγωγήσει το κοινό, ενώ στη συνέχεια έκανε την εμφάνισή της η Ρωσίδα σοπράνο Άιντα Γκαριφούλινα, η οποία έκλεψε την παράσταση, όπως φυσικά και ο Βρετανός αστέρας.

Το στάδιο Luzhniki γέμισε και με ήχους από AC/DC, με τον κόσμο να παραληρεί στις κερκίδες.


To μουσικό σόου στην τελετή έναρξης

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς ύψωσε το μεσαίο του δάκτυλο στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ

Ο Άγγλος τραγουδιστής την ώρα που ερμήνευε τα τραγούδια του μπροστά σε 80.000 θεατές στο Luzhniki, αλλά και ενώπιον εκατομμυρίων φιλάθλων που παρακολουθούσαν στην τηλεόραση, αποφάσισε να υψώσει το μεσαίο του δάκτυλο στην κάμερα.

Παρόντες στην τελετή έναρξης ήταν ο διάσημος τενόρος Πλασίντο Ντομίνγκο και η Περουβιανή τενόρος Χουάν Ντιέγκο Φλόρεζ, ενώ από την εγχώρια μουσική σκηνή επί… χόρτου έδωσαν το παρών ο πιανίστας Ντένις Ματσούεφ και οι παγκοσμίου φήμης αστέρες της όπερας Άννα Νετρέμπκο, Γιουσίφ Εϊβαζόφ, Ιλντάρ Αμπντραζάκοφ και Αλμπίνα Σαγκιμουράτοβα. Λίγο πριν από τη σέντρα του εναρκτήριου αγώνα, οι Γουίλ Σμιθ, Νίκι Τζαμ και Έρα Ιστρέφι ερμήνευσαν το τραγούδι του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου που έχει τίτλο «Live It Up»
Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κήρυξε και επίσημα την έναρξη του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, o οποίος καλωσόρισε κι αυτός με τη σειρά του όλη την υφήλιο στη μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
«Η Ρωσία μπορεί να διοργανώσει το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιστορία» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, με τον Ινφαντίνο να σημειώνει από τη μεριά του: «Εδώ είναι το ποδόσφαιρο για έναν μήνα. Ευχαριστώ κ. Πούτιν, ευχαριστώ Ρωσία». 
Λίγο πριν από τη σέντρα του εναρκτήριου αγώνα, οι Γουίλ Σμιθ, Νίκι Τζαμ και Έρα Ιστρέφι ερμήνευσαν το τραγούδι του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου που έχει τίτλο «Live It Up». 

Η ομιλία του Πούτιν

Πέρασαν 1.433 ημέρες από τότε που η Γερμανία νικώντας την Αργεντινή σε έναν συγκλονιστικό τελικό κατέκτησε το Μουντιάλ του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Σήμερα, 3 χρόνια, 11 μήνες και 2 ημέρες μετά, η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου επιστρέφει στα γήπεδα της Ρωσίας και ετοιμάζεται να μας καθηλώσει μπροστά στις τηλεοράσεις.

Στα γήπεδα της Ρωσίας έχουν δώσει ραντεβού 32 ομάδες, μεταξύ των οποίων και η κάτοχος του τροπαίου, Γερμανία.

Σε διάστημα 32 ημερών θα διεξαχθούν 64 αγώνες, ενώ 12 γήπεδα σε 11 πόλεις θα τους φιλοξενήσουν.

Φωτογραφίες: fifa.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης