Η ΚΑΕ Περιστέρι ανακοίνωσε και επίσημα την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος θα διαδεχθεί στον πάγκο των «κυανοκίτρινων» τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

«Χαίρομαι πολύ που ήρθα σε μια ιστορική ομάδα όπως το Περιστέρι. Είναι μια ομάδα που δουλεύει σωστά και είναι σε πολύ καλό δρόμο, λόγω της διοίκησης και του κόσμου», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Μίλαν Τόμιτς, προσθέτοντας: «Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, η δουλειά μας πρέπει να φανεί στο γήπεδο. Στόχος μας είναι να δουλέψουμε σκληρά και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε το Περιστέρι, εκεί που του αξίζει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ Περιστέρι ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Μίλαν Τόμιτς. Ο 48χρονος προπονητής θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η προσωπικότητα, η οξυδέρκεια, η προπονητική επάρκεια, αλλά και το μαχητικό πνεύμα του Μίλαν Τόμιτς, αποτελούν τα εχέγγυα για μια καλή και επιτυχημένη συνεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιογραφικό

Ο Μίλαν Τόμιτς γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου του 1973 στο Βελιγράδι. Πέρασε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του στην Ελλάδα, τόσο ως καλαθοσφαιριστής όσο και ως προπονητής μπάσκετ, ενώ το 1992 απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα.

Ο Μίλαν Τόμιτς υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στη Ραντνίσκι, στην οποία αγωνίστηκε για μόλις ένα χρόνο.

Το 1991, ταξίδεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Στην ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε για δεκατρία ολόκληρα χρόνια κατακτώντας πολλούς τίτλους εντός αλλά και εκτός συνόρων. Συγκεκριμένα κατέκτησε πέντε Πρωταθλήματα Ελλάδος, τρία Κύπελλα Ελλάδος και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Μετά το πέρας της σεζόν 2005-06, ο Μίλαν Τόμιτς αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να βάλει τέλος στην πολυετή καριέρα του.

Ανέλαβε για πρώτη φορά την θέση του προπονητή το 2004 στον Ολυμπιακό. Στο διάστημα από το 2008 μέχρι και τον Ιούλιο του 2018, αποτελούσε μέλος του τεχνικού επιτελείου των “ερυθρολεύκων”. Στις 13 Ιουλίου του 2018 ανέλαβε τα ηνία Ερυθρού Αστέρα, απ’ όπου αποχώρησε στις 22 Οκτωβρίου του 2019, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Αδριατική Λίγκα (2019)».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης