Τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μετά την πρώτη εβδομάδα που «τρέχει» η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας, ανέλυσαν οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου».

Οι «ασπρόμαυροι» τοποθετήθηκαν σε δημοσιογράφους, στην αίθουσα Τύπου του PAOK Sports Arena, με βασικό ομιλητή τον κύριο οικονομικό αιμοδότη, για τη φετινή σεζόν, τον Θανάση Χατζόπουλο. Στο πάνελ μαζί του ήταν, ακόμη, το μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ, Βασίλης Τριλυράκης και στην αρχή της διαδικασίας και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Άρης Καρακούσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τελευταίος, προλογίζοντας τη συνέντευξη, ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θανάση Χατζόπουλο, διότι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ήταν μια ιδέα δική του και μέσα από αυτήν θα βοηθηθεί ο σύλλογος στο μέγιστο βαθμό. Ήδη, οι αναφορές που έχουμε είναι ευχάριστες. Υλοποιείται μια ιδέα που ήταν καθαρά δική του».

Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο κ. Χατζόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία πως η ΑΜΚ θα πετύχει, γνωστοποιώντας πως, ως τη δεδομένη χρονική στιγμή, συμμετοχή σε αυτήν έχουν 2.000 άτομα και έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 100.000 ευρώ.

Μιλώντας αναλυτικά, είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πέρασαν έξι μήνες διοίκησης, ξεκινώντας τον Ιούλιο του 2020 πρώτος στόχος ήταν να καταγράψουμε που βρίσκεται η ΚΑΕ σε χρέη, ο δεύτερος ήταν να δημιουργήσουμε γρήγορα μια ανταγωνιστική ομάδα, με στόχο τη συμμετοχή στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο της αναλογεί. Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ΚΑΕ σε οικονομικό επίπεδο όρθια και το έχουμε καταφέρει σε σημαντικό βαθμό. Στόχος ήταν να φέρουμε τους οπαδούς, τους συνοαπαδούς μας, γιατί και εμείς οπαδοί της ομάδας είμαστε, να τους φέρουμε κοντά στην ομάδα . Να γίνουν μέτοχοι στο να απαλλαγεί ο ΠΑΟΚ από τα χρέη. Αφού ξεχρεώσουμε θέλουμε να έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό ζήσαμε από μικροί, με αυτό μεγαλώσαμε.

Βρήκαμε υποθέσεις χρεών παλιών ετών, προπονητών, παικτών, μάνατζερ, γεγονός που είναι πληγή σε οποιαδήποτε εταιρεία. Βρήκαμε χρέος άνω του 1 εκ. που χωρίζονταν σε 2 κομμάτια. Παικτών που πήγαν στην ΦΙΜΠΑ και το ποσό τους να είναι 174.616 ευρώ, το οποίο σήμερα κατέβηκε σε 65.615,8 ευρώ. Επίσης, ένας αριθμός αθλητών είχε διακανονισμούς, το ποσό τους ήταν 971.571,94, σήμερα είναι 575,731,8. Από αυτά τα δυο νούμερα καταλαβαίνουμε ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια, η οποία χρειάζεται ενίσχυση. Γι’ αυτό κάναμε την ΑΜΚ, σε 4 τράπεζες. Με αυτό τον τρόπο όλοι οπαδοί μπορούν να καταθέσουν χρήματα, όσα μπορεί ο καθένας, ώστε να υπάρχει βοήθεια να εξαλείψουμε χρέη. Η οικογένεια Σαββίδη ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει όποιο ποσό μαζευτεί από την ΑΜΚ. Κάτι που είναι τεράστιο οξυγόνο στην προσπάθεια που κάνουμε. Έτσι θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε και άλλα έξοδα.

Έξοδα τύπου ταξιδιών, ΙΚΑ και Εφορία, έχουμε κάθε μήνα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, έξοδα ενοικίων σπιτιών, είναι πληρωμένα. Η ομάδα είναι εξοφλημένη και τον Νοέμβριο, κάποιοι παίκτες και τον Δεκέμβριο. Θα προσπαθήσουμε να εξοφλήσουμε και άλλους. Μέρος των αποπληρωμών έχει γίνει και από τα τηλεοπτικά έσοδα. Έχουμε χορηγούς, οι οποίοι βοηθάνε. Δυστυχώς, δεν έχουμε τα έσοδα από τα εισιτήρια.

Στην ΑΜΚ, μέχρι τώρα, έχουν συμμετάσχει 2.000 άτομα και έχουμε μαζέψει 100.000 ευρώ. Έχει αρχίσει η αύξηση καλά. Είναι πολύ συγκινητικό , ο κόσμος δείχνει να αγαπά το μπάσκετ. Η καρδιά και η ψυχή του ΠΑΟΚτσή, μιλούν. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν. Η διάθεση της οικογένειας Σαββίδη, επίσης, νομίζω πως τονώνει ακόμη περισσότερο τον κόσμο για να βοηθήσει και να συμμετέχει περισσότερο. Επικοινωνία άλλη με τον κ. Σαββίδη δεν έχουμε. Όταν καταφέρει να έρθει Θεσσαλονίκη, οι καιροί είναι δύσκολοι και το ξέρουμε, θα γίνει και από κοντά επαφή μαζί του».

Συνέχισε ο κ. Χατζόπουλος εξηγώντας: «Ο στόχος της αύξησης είναι τα 500.000 ευρώ. Σε αυτό το ποσό σταματά, για να συνεχιστεί σε μεγαλύτερο ποσό, χρειάζονται περισσότερες τυπικές διαδικασίες. Αν πετύχουμε την αύξηση, με τον διπλασιασμό των χρημάτων της από την οικογένεια Σαββίδη, θα ξεχρεώσουμε και άλλες υποχρεώσεις μας. Αν περισσέψουν χρήματα, θα δούμε πως μπορούμε να εξαλείψουμε και τις ρυθμίσεις σε ΙΚΑ, Εφορία. Θα δούμε και τι άλλα έσοδα θα έχουμε, πχ χορηγό φανέλας δεν έχουμε ακόμη και είναι πλήγμα αυτό.

Θα ήταν χαρά μου να έρθει ο ΠΑΟΚ να βοηθήσει ο Πέτζα. Ζητήθηκε η συμμετοχή του στο βίντεο που κάναμε για την ΑΜΚ, δέχτηκε αμέσως, θα δούμε τι προθέσεις έχει. Μακάρι όταν έρθει στην Ελλάδα, γιατί όχι να βρεθούμε να συζητήσουμε, να μας δώσει κάποιες ιδέες.

Ο σχεδιασμός και το ποσό της αύξησης, είναι για να μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε τους παλιούς παίκτες, προπονητές μάνατζερ. Ο πρώτος στόχος είναι αυτός.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι τόσα πολλά, βλέπω την προσπάθεια. Θέλουν με την ψυχή τους όλοι να βοηθήσουν. Δεν μπορώ να φανταστώ πως το εγχείρημα δε θα πετύχει.

Αν δεν μαζευτεί το πόσο θα έχουμε πρόβλημα. Θα συνεχίσει ο ΠΑΟΚ να έχει τα προβλήματα του σήμερα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αρνητικά. Το ποσό που έχουμε μαζέψει δεν είναι λίγο. Δείχνει πως ο κόσμος πως θέλει να βοηθήσει. Στη ζωή μου είμαι αισιόδοξος. Άνθρωποι που δουλεύουν 7/7, είμαστε εδώ κάθε μέρα, ο κόσμος το βλέπει, το εκτιμά. Μηνύματα στήριξης υπάρχουν ακόμη και από ανθρώπους που είχαν παλιότερα ενδοιασμούς για την ομάδα. Δε θέλω να είμαι απαισιόδοξος, θέλω να πιστεύω ότι το ποσό θα μαζευτεί».

Κατέληξε ο κ. Χατζόπουλος επισημαίνοντας: «Ο ΠΑΟΚ περνάει στην εποχή της φερεγγυότητας. Εχει γίνει αντιληπτό ότι ο ΠΑΟΚ αλλάζει. Όλοι θέλουν να πληρωθούν και πολλοί να βοηθήσουν, ο βασικός στόχος της αύξησης είναι να εξαλείψουμε το χρέος και να τους ξεχρεώσουμε όλους. Υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται, ναι, που εισπράττουν να χρήματά τους από τον ΠΑΟΚ και δεν κρύβουν και την έκπληξή τους για το ότι συμβαίνει αυτό!

Θα είμαι εδώ μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα. Γι’ αυτό θα πρέπει, βέβαια, να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη ΑΣ, γιατί είμαστε διοίκηση πρωτοδικείου. Δε θέλω να προτρέχω και να κάνω σχέδια μετά. Μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα, θα δούμε.

Η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη, επίσης. Χρέη θα συνεχίσουν να υπάρχουν, θα πρέπει να δούμε πόσα θα είναι αυτά και να δούμε αν θα μπορούμε να αντέξουμε το κόστος της συμμετοχής στην Ευρώπης. Είναι ένα τεράστιο κόστος τα ταξίδια. Θα δούμε στο τέλος της χρονιάς αν θα το αντέξουμε. Ίσως το σοφό είναι να μην έχουμε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ούτε για τη νέα χρονιά.

Ο κόσμος θέλει, εγώ άλλο τόσο. Το να παίζουμε για να παίζουμε δεν έχει σημασία, το θέμα είναι να μπορούμε να συμμετέχουμε για να διεκδικήσουμε πράγματα, όχι να είμαστε απλά μια ομάδα που συμμετέχει στην Ευρώπη. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεχρεώσουμε.

Για φέτος ο ΠΑΟΚ θα πάει να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί. Στο Κύπελλο. Εγώ θα ήθελα φέτος να γίνει Final 8, αλλά το τι θέλω εγώ, δε γίνεται».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης