Τη δεύτερη φετινή νίκη του στο Champions League, μετά την εντός έδρας επιτυχία την περασμένη εβδομάδα απέναντι στην Μπρίντιζι, προσδοκά να πετύχει ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» υποδέχεται την Τετάρτη (20/11, 19.00, ΕΡΤ Sports), για την 6η «στροφή» της διοργάνωσης, τη Σαραγόσα, απέναντι στην οποία θα παλέψει να είναι ανταγωνιστικός.

«Θέλουμε να εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για να προκριθούμε στην επόμενη φάση», όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, σήμερα, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων», είπε αναλυτικά, για τους Ισπανούς: «Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή ομάδα με αρχές, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά και με πάρα πολύ καλή λειτουργία. Είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, η οποία ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική σε όλα της τα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, για να εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για να προκριθούμε στην επόμενη φάση τη διοργάνωσης».

Πρόσθεσε, αναφέροντας: «Πρέπει να κάνουμε διαχείριση της αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας και των παιδιών. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά 3 μέρες. Παίξαμε την Κυριακή στο Περιστέρι και μέχρι το Σάββατο θα έχουμε δώσει άλλα 2 παιχνίδια. Θεωρώ ότι τα παιδιά γνωρίζουν τις συνθήκες και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να δημιουργήσουμε και να κρατήσουμε μια αγωνιστική ταυτότητα. Αυτό που πρέπει να κάνουν τα παιδιά, είναι ότι δεν πρέπει να σταματήσουν να παλεύουν για κανέναν λόγο και σε κανένα χρονικό σημείο του παιχνιδιού. Αυτή την ταυτότητα πρέπει να την έχουμε συνεχώς. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και αγωνιστικά θέματα, τα οποία δεν μπορούμε μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να τα αφομοιώσουμε. Χρειάζεται χρόνος, εμείς δεν τον έχουμε και προσπαθούμε μέσα σε αυτές τις λίγες προπονήσεις που κάνουμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, να προσθέσουμε μικρά πραγματάκια, έτσι ώστε κάποια στιγμή αργότερα, όλα αυτά να μπορέσουν να λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα».

Εξήγησε, ακόμη, ο Χαραλαμπίδης ότι υπολογίζει κανονικά τον ΤζεΚουάν Λιούις, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε εσχάτως από διάστρεμμα στο δεξί πόδι και «Έμεινε χθες προληπτικά εκτός προπόνησης, δεν είναι κάτι σοβαρό, θα αγωνιστεί κανονικά», όπως επισήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν τα παιχνίδια με το Ρέθυμνο και τον Πανιώνιο κρίνουν ουσιαστικά την μισή χρονιά στην Basket League, απάντησε: «Είναι σημαντικά παιχνίδια, όπως ήταν και κάποια από τα προηγούμενα, όπως θα είναι και κάποια από τα επόμενα. Δεν έχουμε αυτή την στιγμή την πολυτέλεια να λέμε ποια ματς είναι πάρα πολύ σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά. Για εμάς υπάρχει ένα δεδομένο, ότι θα πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο που θα ανακάμψουμε γιατί δεν κάναμε το ξεκίνημα που θέλαμε».

Την επιθυμία της ομάδας να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της και τα θετικά αποτελέσματα στο Champions League, εξέφρασε και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Πετύχαμε μια σημαντική νίκη την προηγούμενη εβδομάδα στην έδρα μας. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις που έχουμε στην Ευρώπη, παίζουμε με την-πιθανότατα-καλύτερη ομάδα του ομίλου μας. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για 40 λεπτά, κάτι που δεν έχουμε πετύχει στα περισσότερα από τα παιχνίδια μας, αλλά το βελτιώνουμε κάθε μέρα. Στόχος μας είναι από αύριο να έχουμε καλή απόδοση για περισσότερη ώρα. Θέλουμε να πάρουμε τη δεύτερη νίκη στη διοργάνωση, για να έχουμε περισσότερες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση».

Για την έλλειψη διάρκειας στην απόδοση της ομάδας είπε: «Είχαμε κάποια θέματα σαν ομάδα. Η διοίκηση πήρε την απόφαση να αλλάξει τον προπονητή και από και πέρα προσπαθούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης ήθελε να βάλει κάποια νέα στοιχεία στην ομάδα, οπότε έπρεπε να κάνουμε μια επανεκκίνηση. Νομίζω ότι δείχνουμε καλά στοιχεία στα τελευταία παιχνίδια, δείχνουμε βελτίωση, οπότε θέλουμε να συνεχίσουμε πάνω σε αυτό, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια».

Για το μικρό ρόστερ σημείωσε: «Είναι δύσκολο. Παίζουμε πολλά παιχνίδια με 9 παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι βγαίνει κούραση και χάνεται η συγκέντρωση. Είμαστε, όμως, όλοι επαγγελματίες και πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Ο καθένας πρέπει να βάλει στο μυαλό του ότι πρέπει να παίζει για 40 λεπτά».

Για τον Κώστα Χαραλαμπίδη ως πρώτο προπονητή ανέφερε: «Παρόλο που είναι για πρώτη φορά πρώτος προπονητής, δείχνει πάρα πολύ καλά στοιχεία. Από τότε που ήταν παίκτης, έδειχνε μέσα στο γήπεδο ότι του αρέσει να παίρνει ηγετικές πρωτοβουλίες. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ και σαν βοηθός, οπότε του εύχομαι ό,τι καλύτερο στη νέα του θέση και ελπίζω να πάνε όλα καλά«.

Για το τι χρειάζεται να βελτιώσει περισσότερο η ομάδα σχολίασε: «Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για περισσότερο χρόνο, αν γίνεται για 40 λεπτά και να βελτιωθούμε σε διάφορα κομμάτια σε άμυνα και επίθεση».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παίζει στην Ευρώπη και παράλληλα βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος δήλωσε: «Σίγουρα, ο κύριος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, αλλά και την Ευρώπη δε θα την αφήσουμε έτσι. Είμαστε ο ΠΑΟΚ και διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Μέχρι στιγμής στην Basket League δεν έχουμε κάνει κάποια κακή ήττα, έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης