Με θεατή τον Βαγγέλη Μαργαρίτη μπήκε στην κεντρική σάλα του PAOK Sports Arena για την τελευταία προπόνησή του εν όψει της αναμέτρησης για την 11η αγωνιστική του Basketball Champions League, με την Ντιζόν, ο ΠΑΟΚ (15/1, 20:00, ERT SPORTS). Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» έχει ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο, με συνέπεια να είναι αμφίβολη η παρουσία του στα πλάνα του Κώστα Χαραλαμπίδη για τη μάχη με τους Γάλλους.

Για το παιχνίδι με την Ντιζόν τοποθετήθηκε σε εκπροσώπους του Τύπου, στο «Παλατάκι», ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων», αναφέροντας, αρχικά: «Αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά καλή ομάδα αύριο, για μένα είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου, η οποία έχει 7 συνεχόμενες νίκες στα τελευταία παιχνίδια της, σε γαλλικό πρωτάθλημα και Champions League. Είναι αυτονόητο πως θα παλέψουμε για τη νίκη, όσο έχουμε μαθηματικές και ουσιαστικές ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ξεκάθαρη στόχευσή μας είναι, όμως, το ελληνικό πρωτάθλημα και το πως θα συνεχίσουμε σε αυτό. Είμαστε ο ΠΑΟΚ και όπου παίζουμε , πάμε για τη νίκη. Είναι αυτονόητο ότι θα μπούμε και θα παλέψουμε αύριο, αλλά το μυαλό μας και η διαχείριση που θα κάνουμε, θα αφορά και το παιχνίδι του Σαββάτου (σ.σ. για τη 16η αγωνιστική της Α1, με τον Ιωνικό)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιμετωπίσει αμυντικά την αντίπαλό του ο ΠΑΟΚ, με δεδομένες τις αδυναμίες που παρουσιάζει το σύνολό του στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ο Χαραλαμπίδης απάντησε λέγοντας: «Είναι μια πρόκληση το πώς θα λειτουργήσουμε αμυντικά, είναι γενικότερα αυτό μια πρόκληση για την ομάδα και ειδικά για τον αυριανό αγώνα. Θεωρώ πως το παιχνίδι, στον πρώτο γύρο, στη Γαλλία ίσως ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς λειτουργήσαμε στο αμυντικό μας πλάνο. Πιστεύω πως και αύριο θα ανταποκριθούμε εξίσου, γιατί η Ντιζόν έχει πολλά στοιχεία επιθετικά, τα οποία είναι εύκολα αναγνωρίσιμα, αλλά δύσκολα αντιμετωπίσιμα».

Για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ (σ.σ. το ενδιαφέρον είναι εστιασμένο στην απόκτηση ψηλού), σχολίασε: «Είμαστε στην αγορά, παρακολουθούμε, μας έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε κινήσεις. Αλλάξαμε δύο παιδιά, τα παιδιά που αποκτήσαμε είναι πολύ ποιοτικά. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει τις επόμενες μέρες».

Για το ματς με την Ντιζόν, δηλώσεις έκανε και ο Σάνον Σόρτερ. Ο Αμερικανός γκαρντ επισήμανε: «Είναι σημαντικό παιχνίδι το αυριανό , κάθε ματς που απομένει για την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου είναι σημαντικό. Μένουν 4 αγώνες, θα προσπαθήσουμε να τους πάρουμε όλους. Είναι πρόκληση για μας η μάχη με την Ντιζόν, η οποία διαθέτει μια εκρηκτική ομάδα, με πολλούς σκόρερ, πολλούς δημιουργούς. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο για να πάρουμε τη νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατέληξε ο Σόρτερ αναφέροντας: «Πρέπει να ανταγωνιστούμε την Ντιζόν σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να τους κάνουμε να νιώσουν… άβολα , ο καθένας από εμάς προσωπικά να λειτουργήσει αποτελεσματικά και αμυντικά για να κερδίσουμε. Νομίζω πως θα τα καταφέρουμε. Το σημαντικό παιχνίδι για μας είναι το αυριανό και μετά από αυτό θα δούμε το ματς του Σαββάτου για το πρωτάθλημα. Ελπίζουμε να έχουμε δύο νίκες, προτεραιότητα, όμως, είναι ο αγώνας με την Ντιζόν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης