Με επιπλέον προσθήκη στο δυναμικό του, σε σχέση με το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι (σ.σ.: στην Τουρκία, απέναντι στην Ουσάκ), τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, ετοιμάζεται να υποδεχτεί απόψε, για τη 10η αγωνιστική του Champions League, τη Βαρέζε ο ΠΑΟΚ (21.00). Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» που έκανε το ντεμπούτο του για εφέτος, μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατό του, στη μάχη πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό (18/12), θα πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Σούλη Μαρκόπουλο και στο ματς με τους Ιταλούς.

«Ο Μαργαρίτης δεν είναι ξένος παίκτης, ξέρει τα συστήματα, έβλεπε τις προπονήσεις όλο αυτόν τον καιρό, ήταν μαζί μας. Το θέμα είναι πόσο έτοιμος μπορεί να είναι ο ίδιος στις αντιδράσεις, γιατί οι στιγμιαίες αντιδράσεις είναι εξωπραγματικές πολλές φορές. Δεν πιστεύω ότι αυτήν τη στιγμή είναι έτοιμος 100%» σχολίασε σχετικά για τον έμπειρο πάουερ φόργουορντ ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων», μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, με την ολοκλήρωση της προπόνησης της ομάδας στο PAOK Sports Arena.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εστιάζοντας στη Βαρέζε, ο Μαρκόπουλος ανέφερε: «Είναι μια καλή ομάδα, που διαθέτει πολύ καλό ρόστερ. Έχει παίκτες υψηλού επιπέδου που θα μπορούσαν να παίξουν σε οποιαδήποτε ομάδα, ακόμα και σε ομάδες Ευρωλίγκα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Δεν νομίζω ότι η βαθμολογική της θέση αντικατοπτρίζει τους παίκτες που έχει στο ρόστερ της. Πρέπει να μην τους δώσουμε καθόλου γήπεδο, να περιφρουρήσουμε το καλάθι μας και όταν βρίσκουμε ευκαιρίες, να μπορούμε να κάνουμε γρήγορες επιθέσεις, να βρούμε εύκολα καλάθια για να μπορέσουμε να έχουμε σκορ, γιατί πρόκειται για μια ομάδα αρκετά σκληρή μέσα στη ρακέτα της. Έχουν καινούργιο παίκτη (σ.σ.: ο Ντόμινικ Τζόνσον αποκτήθηκε στη θέση του Μέλβιν Τζόνσον), ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός. Είναι ένας κόμπο γκαρντ, σκόρερ, μπορεί να δημιουργήσει και με πικ εν ρολ, αλλά και από άλλες καταστάσεις. Είναι όμως και ένας παίκτης, ο οποίος πολλές φορές παίζει πολύ καλά την απομόνωση, μπορεί να παίξει το έναν εναντίον ενός και δημιουργεί μόνος του. Το αυριανό (σ.σ.: σημερινό) είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι από αυτό του πρώτου γύρου (σ.σ.: ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 75-70). Η Βαρέζε έχει αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στο παιχνίδι της. Έχει διαφοροποιήσει πολλά επιθετικά συστήματα και με την είσοδο του Αμερικανού παίζει τελείως διαφορετικά και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Έχει γίνει και πιο σκληρή, γιατί οι ομάδες, όσο περνάει ο καιρός, βρίσκουν τη χημεία τους, ξέρουν τις αδυναμίες τους και βελτιώνονται. Όταν έχεις καλούς παίκτες, σίγουρα η βελτίωση είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Για το «πρέπει» που έχει ο ΠΑΟΚ για την κατάκτηση της νίκης στο σημερινό παιχνίδι, ο Μαρκόπουλος σχολίασε: «Το έχει και η Βαρέζε, καθώς παίζει το τελευταίο της χαρτί στη διοργάνωση. Θέλει να συνεχίσει στον θεσμό και για αυτό έκανε και την αλλαγή και πήρε έναν πάρα πολύ καλό παίκτη που έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και ξέρει να χειρίζεται όλες τις καταστάσεις. Μέσα στην έδρα σου πρέπει να κερδίζεις για να λες ότι μπορείς να προχωρήσεις. Δεν πιστεύουμε, όμως, ότι είναι το παιχνίδι που κρίνει τα πάντα. Εννοείται, όμως, ότι θέλουμε να το κερδίσουμε».

Για την πνευματική ετοιμότητα, δε, της ομάδας, μετά τον τρόπο που προέκυψε η ήττα από τον Ολυμπιακό, επισήμανε: «Είναι σε αρκετά καλή ψυχολογία οι παίκτες. Μπόρεσαν και αντέδρασαν σε πολλές καταστάσεις που είχε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αν εξαιρέσουμε την τελική κατάληξη, η οποία δεν ήταν η καλύτερη για εμάς. Ευχής έργον είναι να μην τους βγει κούραση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη σπουδαιότητα του σημερινού αγώνα επισήμανε και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, τονίζοντας: «Είναι σημαντικό το παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που το έχουμε στην έδρα μας. Αντιμετωπίζουμε μια επικίνδυνη ομάδα, η οποία είναι καλή στο τρανζίσιον, είναι πολύ αθλητική και παίζει πολύ καλά στο ένας εναντίον ενός. Αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και δεν εφαρμόσουμε όσα έχουμε κάνει στην προπόνηση, θα είναι δύσκολο να πετύχουμε τον στόχο μας. Πρέπει να είμαστε όλοι στο 100%, για 40 λεπτά, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε».

Σε προσωπικό επίπεδο εξήγησε πως: «Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι μου. Με τον Ολυμπιακό δεν είχα μεγάλη συμμετοχή. Από τον τραυματισμό έχω επιστρέψει στο 100%, δεν με ενοχλεί το πόδι μου. Η φυσική κατάστασή μου, όμως, δεν είναι στο 100%. Έχω δουλέψει εδώ και μία εβδομάδα σε αυτό, δουλεύω σκληρά, προσπαθώ να είμαι έτοιμος για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου όσο το δυνατόν περισσότερο».

Κατέληξε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, ως θεατής, λέγοντας: «Θεωρώ ότι όλα τα παιχνίδια πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε το ίδιο. Αυτό θα κάνουμε και με το αυριανό (σ.σ.: σημερινό). Δεν ξεχωρίζουμε κάποιο παιχνίδι. Δυστυχώς, έχουμε χάσει πολλά ματς. Δεν ξέρω αν είναι η εμπειρία, αν είναι η κούραση που μπορεί να έχει η ομάδα από τους συνεχόμενους αγώνες, τα ταξίδια και τους τραυματισμούς. Ίσως, όλα αυτά μαζί, στο τέλος να μας έχουν επηρεάζουν. Θεωρώ ότι η ομάδα θέλει λίγη περισσότερη συγκέντρωση στα τελευταία λεπτά, γιατί, ξέχωρα από όλα, κάνουμε και λάθη εμείς στο τέλος και χάνουμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης