Σε… φιάσκο μετατράπηκε το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Οι δύο «αιώνιοι» της πόλης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τη 2η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των Ανδρών, ωστόσο πρόλαβαν να αγωνιστούν μόλις 19 λεπτά στο «Nick Galis Hall», καθώς το ματς διεκόπη οριστικά, αφού δεν εκκενώθηκε εγκαίρως το γήπεδο, όπως διατάχθηκε από τους διαιτητές, μετά από αντικείμενο που έπεσε στο παρκέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το παιχνίδι ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, καθώς ο διαιτητής Παναγιώτης Αναστόπουλος τραυματίστηκε στο μέτωπο από δεσμίδα χαρτιού που πετάχτηκε από τις κερκίδες και επέστρεψε μαζί με τους υπόλοιπους δύο ρέφερι, τους Καρακατσούνη και Παναγιώτου, στα αποδυτήρια, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης πήρε το μικρόφωνο και έκανε συστάσεις στους φίλους των «κίτρινων», ζητώντας τους να έχουν κόσμια συμπεριφορά.

Εις μάτην όμως, καθώς κάποιοι φίλοι των γηπεδούχων φρόντισαν να κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Έτσι ο διαιτητής Παναγιώτης Αναστόπουλος διέκοψε το ματς στα 42 δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης περιόδου -κι ενώ ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν μπροστά στο σκορ με 33-31-, επικαλούμενος ένα αντικείμενο που έπεσε στο παρκέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία οι διαιτητές πήγαν στα αποδυτήρια και, όπως ανακοινώθηκε από τον νομικό εκπρόσωπο της ΚΑΕ Άρης Χρήστο Γρόλιο, διατάχθηκε η εκκένωση του γηπέδου σε διάστημα 20 λεπτών, όπως προβλέπει ο κανονισμός.

Το «Nick Galis Hall» τελικά εκκενώθηκε, λίγο πριν συμπληρωθούν δύο ώρες από τη δεύτερη διακοπή στον αγώνα, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, το φύλλο αγώνα είχε κλείσει εις βάρος των «κίτρινων». 

Όπως ενημέρωσε ο κομισάριος του αγώνα μιλώντας στη NOVA, τόνισε: «Το παιχνίδι διεκόπη για τη μη έγκαιρη εκκένωση του γηπέδου. Το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε δεν τηρήθηκε και όταν ελέγχθηκε το γήπεδο δεν ήταν επαρκώς εκκενωμένο. Πέρασαν 1 και 20 λεπτά μέχρι να αδειάσει».

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαιτητές παρέλειψαν να ενημερώσουν τις ομάδες για το κλείσιμο του φύλλου του αγώνα, με αποτέλεσμα να περιμένουν περίπου μιάμιση ώρα για να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι.

Πλέον για την τύχη του αγώνα θα αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ. Πάντως ο Άρης εκτός του ότι αναμένεται να χάσει το ματς στα χαρτιά (αν και λογικά θα ισχυριστεί πως κακώς δεν άρχισε ξανά το παιχνίδι) κινδυνεύει παράλληλα και με βαριά τιμωρία.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης