Ολοκληρώθηκε η κλήρωση της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League 2021-22, με τις ελληνικές ομάδες να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους.

Η ΑΕΚ τοποθετήθηκε στον τέταρτο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει τις Φάλκο (Ουγγαρία), Ρίγα (Λετονία) και μία ομάδα από τα προκριματικά, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση της διοργάνωσης στο «PatrickBaumann – House of Basketball» στην Ελβετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε στον πέμπτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει τις Νίμπουρκ (Τσεχία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) και Ιγκοκέα (Βοσνία), ενώ το Λαύριο στον τρίτο με αντιπάλους τις Νίζνι (Ρωσία), Ντιζόν (Γαλλία) και τη Μάλαγα (Ισπανία) του Φώτη Κατσικάρη.

Ο δρόμος του Περιστερίου προς την κανονική περίοδο

Απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Βίλπας (Φινλανδία)-Κλουζ Ναπόκα (Ρουμανία) θα αρχίσει το Περιστέρι τις υποχρεώσεις του στα προκριματικά του Basketball Champions League 2021-22, όπως προέκυψε από την κλήρωση. Οι «κυανοκίτρινοι» θα πρέπει να περάσουν αλώβητοι από δύο προκριματικούς γύρους, προκειμένου να προκριθούν στην κανονική περίοδο του Basketball Champions League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η «φούσκα» του προκριματικού τουρνουά, τη φιλοξενία του οποίου ζήτησε η ομάδα των δυτικών προαστίων, με το Περιστέρι να αντιμετωπίζει στα ημιτελικά το νικητή του αγώνα Βίλπας-Κλουζ. Αν προκριθεί τότε θα αγωνιστεί στον τελικό με μία εκ των Σπλιτ (Κροατία), ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) και Φρίμπουργκ (Ελβετία).

Οι όμιλοι της κανονικής περιόδου 2021-22:

1ος Όμιλος: Τενερίφη (Ισπανία), Σάσαρι (Ιταλία), Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία), Νικητής 4ου προκριματικού

2ος Όμιλος: Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Καρσίγιακα (Τουρκία), Μανρέσα (Ισπανία), Σταλ Όστροβ (Πολωνία)

3ος Όμιλος: Νίζνι (Ρωσία), Ντιζόν (Γαλλία), Μάλαγα (Ισπανία), Λαύριο (Ελλάδα)

4ος Όμιλος: ΑΕΚ (Ελλάδα), Φάλκο (Ουγγαρία), Ρίγα (Λετονία), Νικητής 2ου προκριματικού (Τρεβίζο, Λόντον Λάιονς, Μπάκεν Μπέαρς, Λάιντεν, Μονς, Τσμόκι Μινσκ)

5ος Όμιλος: Νίμπουρκ (Τσεχία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Ιγκοκέα (Βοσνία)

6ος Όμιλος: Στρασμπούρ (Γαλλία), Οστάνδη (Βέλγιο), Τόφας Μπούρσα (Τουρκία), Νικητής 3ου προκριματικού

7ος Όμιλος: Χάποελ Χολόν (Ισραήλ), Μπρίντιζι (Ιταλία), Νταρουσάφακα (Τουρκία), Νικητής 1ου προκριματικού (συμμετέχει το Περιστέρι)

8ος Όμιλος: Μπούργος (Ισπανία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Ρίτας Βίλνιους (Λιθουανία), Όλντενμπουργκ (Γερμανία)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης