Στη μοναδικότητα κάθε αγώνα στάθηκε ο Χρήστος Σερέλης ενόψει της ευρωπαϊκής «μάχης» με τον Ολυμπιακό, την Παρασκευή (30/3, 21:30, Novasports Prime), στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Euroleague. O τεχνικός του Παναθηναϊκού εξήγησε πως οι «πράσινοι» δεν σκέφτονται το αρνητικό σερί 12-0 από τους «ερυθρόλευκους» σε όλες τις διοργανώσεις, εντός και εκτός Ελλάδας. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης δήλωσε στη Media Day του Παναθηναϊκού: «Θέλουμε επιτέλους να κάνουμε δύο καλά παιχνίδια συνεχόμενα».

Ο προπονητής των «πράσινων», Χρήστος Σερέλης δήλωσε αρχικά σχετικά με το αρνητικό σερί απέναντι στον Ολυμπιακό: «Προσπαθούμε να μην σκεφτόμαστε καν αυτό το σερί. Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τον τρόπο που προσεγγίζουν το ντέρμπι. Το ανέφερα νωρίτερα, τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά για εμάς. Και επειδή ακριβώς μιλάμε για ένα ξεχωριστό παιχνίδι, πρέπει να προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Πάντα θα υπάρχει η αιώνια κόντρα ανεξάρτητα με την κατάσταση των ομάδων… Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, το αποτέλεσμα καθορίζεται ανάλογα με τη ψυχολογία που αποκτά κάθε ομάδα έναντι της άλλης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην εικόνα του Παναθηναϊκού, είπε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα μου πρέπει να είναι πολύ δυνατή στην άμυνα. Πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένοι. Το έχω πει πολλές φορές. Το καλύτερο και πιο δυνατό σημείο του Ολυμπιακού δεν είναι τα plays που εκτελεί αλλά ο τρόπος που διαχειρίζεται την κατάσταση μετά από τα plays. Επομένως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα για 24″, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με το ότι έχει βρει τρόπους, με την άμυνά του και τις αλλαγές, να προβληματίσει όλες τις ομάδες. Πρέπει κι εκεί να χτυπήσουμε στο σωστό σημείο, με τις σωστές επιλογές ώστε να μην δώσουμε εύκολα καλάθια στον Ολυμπιακό. Πολλές φορές έχει γίνει αυτό μέσα στην χρονιά… Ένα επτάλεπτο – οκτάλεπτο του Ολυμπιακού άλλαζε το παιχνίδι».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στη σημασία ενός τέτοιου αγώνα: «Θεωρώ πως όλοι στην ομάδα ξέρουν πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια, άσχετα με το αν δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτα βαθμολογικά… Έχουν όμως να προσφέρουν στο πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό στα μελλοντικά παιχνίδια που μπορεί να προκύψουν στο πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Μποχωρίδης μίλησε αρχικά για το αρνητικό σερί του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αν αυτό υπάρχει στο μυαλό των πράσινων: «Το έχω απαντήσει και στο παρελθόν αυτό και θα επαναλάβω ότι όταν μπαίνουμε στο παιχνίδι δεν το σκεφτόμαστε. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, δεν έχουμε το μυαλό μας στα προηγούμενα. Παίζουμε σε μια σκληρή έδρα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και θέλουμε από την αρχή να δείξουμε ότι θα παίξουμε με ενέργεια και μέσω της άμυνάς μας να πάρουμε τη νίκη», απάντησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την έλλειψη σταθερότητας της ομάδας του είπε: «Σίγουρα, δεν έχουμε σταθερότητα. Θέλουμε επιτέλους να κάνουμε δύο καλά παιχνίδια συνεχόμενα. Τώρα, σχετικά με το πως μπορεί να λυθεί αυτό, δεν είμαστε για να λέμε λόγια. Θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο όπως πρέπει».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν μια νίκη στο ντέρμπι μπορεί να διαγράψει την εικόνα που έχει η ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν, ανέφερε ότι: «Δεν μπορούμε να τα διαγράψουμε. Έχουμε κάνει αρκετά άσχημα παιχνίδια τα οποία είναι εκεί. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε μπροστά. Τον πιο σημαντικό στόχο τον έχουμε μπροστά μας. Θέλουμε από εδώ και πέρα να δείξουμε διαφορετική εικόνα σε όλα τα παιχνίδια, τόσο απέναντι στον Ολυμπιακό όσο και γενικότερα. Έχουμε κάνει κάποιες ήττες, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι οποίες είναι ανεπίτρεπτες και θέλουμε αυτό να το αλλάξουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης