Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες επιθυμεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης. Μετά τη σπουδαίο «διπλό» επί του Ολυμπιακού στην Basket League, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» περιμένει από την ομάδα του να δείξει ανάλογο πρόσωπο και στην αναμέτρηση της Πέμπτης (25/11, 21:30, Novasports Prime) με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Euroleague.

«Θεωρώ ότι ανεξάρτητα από το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό, μία πρόοδος είναι κάπως φανερή, εάν θυμηθούμε και την εικόνα μας στον αγώνα που είχε προηγηθεί με την Μπάγερν. Δυστυχώς εκεί χάσαμε με αυτό τον τρόπο που θυμόμαστε, αλλά είχαμε κάποια δείγματα. Πιστεύω και ελπίζω να το διατηρήσουμε αυτό και στο παιχνίδι με την Ζενίτ», παραδέχθηκε ο Έλληνας προπονητής και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε χάσει 3-4 ματς… στις λεπτομέρειες, οπότε κάποια μικρά πραγματάκια που μας λείπουν πρέπει να τα βρούμε και να τα παρουσιάσουμε στο γήπεδο. Ποια είναι αυτά; Μια-δύο καλές άμυνες, μπορεί ένα σουτ, που πολλές φορές δεν το έχουμε κι όταν το έχουμε είναι καλύτερα τα πράγματα.

Μπορεί να είναι ένα κομβικό ριμπάουντ που σε κάποια παιχνίδια το χάσαμε, όπως με την Μπάγερν και με την Μπασκόνια. Αυτά τα ματς τα χάσαμε από τα ριμπάουντ. Νομίζω αυτό το λίγο παραπάνω που χρειάζεται η ομάδα από τον καθένα».

Για την Ζενίτ είχε μόνο καλά λόγια να πει: «Είναι πολύ οργανωμένη στο σετ παιχνίδι και διαβάζει πολύ καλά τα ματς. Έχει καλή εκτέλεση και ταχύτητα στην εκτέλεση. Μπορεί να χτυπήσει από διαφορετικά σημεία και δεν είναι εύκολο να την περιορίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει πολλαπλούς τρόπους να σε χτυπήσει για να σου κάνει ζημιά, να δημιουργήσει ρήγματα και πλεονεκτήματα. Οτιδήποτε χρειαστεί, θα το χρησιμοποιήσουμε. Σίγουρα η άμυνα ζώνης θέλει να είσαι έτοιμος πνευματικά. Θα πρέπει ο αντίπαλος να επιτεθεί με διαφορετικό τρόπο από τον οποίο συνήθως επιτίθεται. Αφήνει αρκετά πράγματα για είμαι ειλικρινής. Είναι άμυνα ρίσκου».

Από την πλευρά του ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, σχολίασε: «Θα μας βοηθήσει αρκετά ψυχολογικά η νίκη επί του Ολυμπιακού. Μας δίνει αυτή την ελπίδα και θεωρώ πως θα μας βοηθήσει στη συνέχεια της EuroLeague.

Σίγουρα πρέπει να κάνουμε όλοι το βήμα παραπάνω. Πρέπει όλοι μας να δώσουμε παραπάνω πράγματα στην ομάδα και αυτό είναι κάτι που θα μας βοηθήσει και στο μέλλον. Υπάρχουν προβλήματα στην άμυνα και θα πρέπει να τα προσέξουμε. Δίνουμε στους αντιπάλους πολλούς εύκολους πόντους και δεύτερες ευκαιρίες κι αυτό το… πληρώνουμε στους αγώνες μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης