Ο Ρικ Πιτίνο, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου για το ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων», ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει στην Εθνική μας ομάδα μπάσκετ, μετά την επιστολή των διεθνών της ομάδας του Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την άρνηση των Πρίντεζη, Παπανικολάου και Κόνιαρη να αγωνιστούν στη «γαλανόλευκη», λόγω της παράλληλης παρουσίας του στον πάγκο της Εθνικής και σε αυτόν του «τριφυλλιού», ο Αμερικανός κόουτς επισήμανε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ας μην μιλήσουμε για την εθνική για δύο λόγους: Πρώτον δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν είμαι διαφορετικός από τον Πόποβιτς ή τον Νερς που είναι στον Καναδά και στους Ράπτορς. Το καλοκαίρι δεν έχει να κάνει με το πράσινο, με το κόκκινο. Έχει να κάνει με το γαλανόλευκο, έχει να κάνει με την Ελλάδα.

Τον Ioύνιο θα είμαι ο προπονητής της εθνικής, την οποία θα προσπαθήσω να οδηγήσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σέβομαι τον Ολυμπιακό και κάθε ομάδα στην Ελλάδα. Συναντήθηκα με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Τον Ιούνιο θα παλέψουμε για την Ελλάδα».

Αναφορικά με το αυριανό ντέρμπι των «αιωνίων», που θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέφερε αρχικά: «Δεν υπάρχουν εχθροί, τους σέβομαι όλους. Είναι ένα μεγάλο ματς. Παίζουμε καλύτερη άμυνα, βελτιωθήκαμε στα ριμπάουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν είναι σίγουρο πως θα είναι καλή η επίθεση σε κάθε αγώνα. Ο Ολυμπιακός είναι σαν τον Παναθηναϊκό. Ξεκίνησαν αργά, σιγά σιγά μπήκαν όλοι οι παίκτες. Είναι πολύ δυνατή ομάδα, δυνατή στο back court, εξαιρετική στο low post. Είναι πολύ καλή στα γκαρντ, ο Σπανούλης παίζει εξαιρετικά. Κάθε ομάδα έχει κάποια στοιχεία στα οποία κυριαρχεί».

Στη συνέχεια, ο Πιτίνο επισήμανε: «Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Αν παίξουμε καλή άμυνα, θα πετύχουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε την καλύτερη επίθεση, αλλά επίσης είμαστε χειρότεροι στα ριμπάουντ. Πρέπει τα γκαρντ μας και τα “φτερά” μας να παλέψουν στο ριμπάουντ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πετύχουμε.

Να βοηθούν στα ριμπάουντ τα 3άρια, τα 2άρια και οι άσσοι. Πρέπει να συγκεντρωθούμε απόλυτα σε αυτό το ματς. Ο κόσμος θα πρέπει να φωνάζει για τον Παναθηναϊκό στο ματς, αλλά παράλληλα πρέπει να δείξει  σεβασμό στον Ολυμπιακό και σε όλους όσους βρεθούν στο παρκέ. Χωρίς σεβασμό στον αντίπαλο, δεν μπορείς να έχει μια σπουδαία κόντρα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης