Στην αδυναμία του Παναθηναϊκού στη διεκδίκηση των ριμπάουντ στάθηκε ο Ρικ Πιτίνο, μετά την ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο τεχνικός των «πράσινων», πάντως, υπερασπίστηκε τον Γιώργο Παπαγιάννη, υπογραμμίζοντας ότι τα καταφέρνει καλά στον συγκεκριμένα τομέα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον Τάιλερ Ντόρσεϊ και την πιθανή συμμετοχή του στην Εθνική Ανδρών.

 «Δώστε τα εύσημα στην Μακάμπι, έπαιξε πολύ σκληρά και έβαλε δύσκολα σουτ. Παίξαμε σκληρά, αλλά η αδυναμία μας συνεχίζεται: δεν παίρνουμε ριμπάουντ. Δώσαμε πολλά σουτ. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε έτσι, παρά τα τρία σπουδαία δεκάλεπτα που είχαμε», είπε αρχικά ο Πιτίνο και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Παπαγιάννης είχε 9 ριμπάουντ, τα καταφέρνει καλά στα τελευταία ματς. Είναι μια αδυναμία μας όλη τη χρονιά. Η μεγαλύτερη αδυναμία είναι στο 1 vs 1 στην άμυνα. Είμαστε ίδια ομάδα με πέρυσι σε επίπεδο ταλέντου. Πέρυσι κερδίσαμε λόγω πάθους και συγκέντρωσης. Φέτος παίζουμε σκληρά, αλλά δεν παίρνουμε ριμπάουντ. Όταν ο πόιντ γκαρντ έχει τα περισσότερα ριμπάουντ κατά μέσο όρο, είναι πρόβλημα. Στα πρώτα 24” παίζουμε καλή άμυνα».

Αναφερόμενος στον κόσμο της Μακάμπι, είπε: «Είναι από τους καλύτερους οπαδούς σε όλο το μπάσκετ. Έχω αντιμετωπίσει το Κεντάκι, το Κάνσας, τους Μπλέιζερς. Οι οπαδοί της Μακάμπι διαβάζουν κάθε σουτ, κάθε απόφαση των διαιτητών. Τους δίνω τα εύσημα».

Σε ερώτηση για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, απάντησε: «Μιλήσαμε. Έχει καλό μέγεθος για γκαρντ. Ήταν κάτι θετικό αυτό. Θα δούμε. Το πιο σημαντικό για την Εθνική δεν είναι μόνο το ταλέντο, αλλά το να συγκεντρώσεις όσους θέλουν να κερδίσουν για τη χώρα τους. Ο Τάιλερ έχει ελληνικές ρίζες. Θα νιώσει αυτό το πάθος. Δεν είμαι Έλληνας, αλλά νιώθω αυτό το πάθος. Θα το νιώσει και ο Τάιλερ, είμαι σίγουρος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, αναφέρθηκε στον ανερχόμενο αστέρα της Μακάμπι, Ντένι Αβντίγια, δηλώνοντας: «Πολλοί στα media ακούν τις προβλέψεις των αναλυτών. Δεν λέω πως έχει να κάνει με εκείνον. Το θέμα, πάντως, είναι τα work outs. Εκεί θα παίξει με άλλους 3-4 παίκτες. Το ΝΒΑ είναι η Λίγκα του τριπόντου. Στα work outs θα φανεί πού θα φτάσει. Για παράδειγμα, ο Ντόνοβαν Μίτσελ είχε μια καλή χρονιά για μένα, αλλά στα work outs ανέβηκε πολύ. Ο Αβντίγια είναι προφανώς ταλαντούχος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης