Ο Ρικ Πιτίνο απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Τζέικομπ Ουάιλι κόντρα στην Μπαρτσελόνα στις δηλώσεις που έκανε για τη «μάχη» με τους Καταλανούς, που διεξαχθεί την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ, για την 25η αγωνιστική της Euroleague.

«Ο Ντεσόν (σ.σ. Τόμας) έχασε δύο προπονήσεις, ο Άντι (σ.σ. Ράουτινς) είχε ένα πρόβλημα. Ο Τζέικομπ Ουάιλι δεν θα παίξει σε αυτό το ματς. Έχουμε προβλήματα, αλλά όλοι έχουν σ’ αυτό το σημείο της σεζόν» ανέφερε σχετικά ο Αμερικανός κόουτς κατά τη Media Day του «τριφυλλιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις νίκες που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός ώστε να προκριθεί, ο Πιτίνο εξήγησε: «Το πιο σημαντικό είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ. Αν δεν παίζεις καλό μπάσκετ τον Μάρτιο, θα χάσεις στα πλέι οφ. Προφανώς θέλουμε να φτάσουμε στα πλέι οφ, αλλά θέλουμε να παίζουμε και καλό μπάσκετ εκείνη την περίοδο για να πάμε στο φάιναλ φορ. Θέλω να δω μεγάλη βελτίωση, σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Δεν έχουμε το βάθος άλλων ομάδων, αλλά οι πρώτοι 6-7 παίκτες μας μπορούν να είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Πρέπει να πάρουμε ριμπάουντ, να παίξουμε άμυνα, να περιορίσουμε τα ποσοστά των αντιπάλων. Το ματς με την Μπαρτσελόνα θα είναι ένα τεστ. Ελπίζω το γήπεδο να είναι γεμάτο, να μην υπάρχει άδεια θέση, για να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη σειρά αγώνων».

Ερωτηθείς για τον τεχνικό της Μπαρτσελόνα, Σβέτισλαβ Πέσιτς απάντησε: «Δεν γνωρίζω πολλά. Γνωρίζω πολύ τον κόουτς της Φενερμπαχτσέ (σ.σ. Ομπράντοβιτς), γιατί ήταν στον Παναθηναϊκό. Ήξερα επίσης τον κόουτς της Μιλάνο (σ.σ. Μεσίνα). Δεν ξέρω πολλά για την ιστορία του κόουτς της Μπαρτσελόνα. Ο Κάιλ Κούριτς, όμως, που ήταν παλιός μου παίκτης, λέει τα καλύτερα για εκείνον. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό για όλους τους προπονητές της Euroleague, είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς τόνισε: «Πρόκειται για μια πολύ φιλόδοξη ομάδα με στόχο, όχι μόνο το φάιναλ φορ, αλλά και την κατάκτηση του τίτλου. Έχει ένα πολύ πλούσιο ρόστερ, έρχεται και από μία κακή παρουσία στο Copa Del Rey που πλήγωσε τον εγωισμό της. Θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Για να έχει χάσει αρκετά ματς, προφανώς έχει αδυναμίες, τις οποίες άλλες ομάδες έχουν “χτυπήσει”. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Δεν είναι απόλυτα ισπανική ομάδα, παίζει σετ παιχνίδι, έχει ταλέντο στο “5-5”. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να επιβάλουμε το ρυθμό που θέλουμε. Στο ΟΑΚΑ παίζουμε, άρα είναι στο χέρι μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης